« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЕК представя мониторинговия доклад за България, не е ясно дали ще е последен

Европейската комисия ще обсъди и представи утре докладите за България и за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка, съобщи днес неин говорител. Предвижда се ЕК да приеме докладите на заседанието си в Страсбург. Говорителят не пожела да отговори на въпрос на БТА дали това ще бъде последният доклад за нашата страна. В доклада си от миналата година комисията посочваше, че преди края на мандата си този месец ще направи поредната оценка. С това ЕК изразяваше очакване процесът на наблюдение на нашата страна да бъде приключен. Очаква се да стане окончателно ясно дали това ще е така. През март тази година обаче в ежегоден доклад на ЕК се казваше, че в България се наблюдава един от най-големите дялове на хора живеещи в риск от бедност, а корупцията и регулаторната несигурност пречат на инвеститорите. Документът отчиташе, че икономическият растеж у нас остава стабилен, както и фискалната политика. Според документа банковият сектор у нас е укрепен, но е все още уязвим. Отбелязва се, че държавните предприятия нямат достатъчно висока рентабилност. Като пример бяха посочени Българските държавни железници. "Като става въпрос за прозрачност на обществените поръчки, България има една неприятна характеристика. В много от тях има само по един кандидат. Резултатите са много по-лоши в сравнение със средните в Европейския съюз. Липсва доверие в съдебната система. Общественото възприятие за независимостта на съдебната система е едно от най-лошите в Съюза. Класирането на България е тревожно - държавата е на 108-о място от 138 държави от целия свят", заяви тогава Бенжамин Анжел - генерална дирекция "Икономически и финансови въпроси" в ЕК. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 131
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 131
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 131
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 119
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 147
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.