ГЕРБ сезира ЦИК за "телевизионен Костинброд по bTV"

ГЕРБ ще сезира ЦИК заради предизборни репортажи по bTV за проблемите на отделните градове, управлявани от нейни кметове, които според партията са повлияли на гласуването на първия тур на местните избори. Още вчера говорителят на управляващите Никола Николов написа във Фейсбук страницита си: "Телевизионен Костинброд по bTV", очевидно имайки предвид скандала с бюлетините в печатницата в Костинброд в деня на размисъл на изборите през 2013 г., след които на власт дойде кабинетът "Орешарски". Малко по-късно той добави в коментарите: "Тотално хейтърски материали за София и другите големи градове. Провокация! Насаждане на внушения! Опит да влияят на вота на избирателите три часа преди края на изборния ден!". Подобно изказване в социалната мрежа направи и депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Ако бТВ искаше да участва в изборите, да беше се регистрирала", написа той и допълни "Правят директна антигерб кампания преди да е приключил изборния ден". Днес Николов и Биков обявиха пред Клуб Z, че има решение за подаване на жалба за предизборна агитация и вероятно ще е за всеки град, за който медията направи репортаж поотделно. Най-голямо недоволство в ГЕРБ предизвикал репортаж за София, озаглавен "Хубаво е, но не е готово", който разказва за прословутите ремонти и ремонти на ремонтите в центъра. "Няколко часа преди края на изборния ден се правят внушения в полза на Мая Манолова. Да не говорим, че според данните на ползваната от bTV "Маркет Линкс" Манолова водеше на Фандъкова и на база на тези данни, които вчера не се потвърдиха, ѝ даваха думата първа при последния дебат", коментираха още от партията. Управлаващите се подразнили и от репортаж от Русе, където проблемът с мръсния въздух, който съществува от около 30 години, е приписан само на несвършената работа на последния кмет, който е от ГЕРБ. Това е един от много малкото градове, в които партията на печели първия тур - Пенчо Милков (БСП) води с 10% на Диана Иванова (ГЕРБ) преди балотажа. За Хасково пък телевизията разказала за злоупотреби с общински жилища и с парите от лихвоточките на хасковлии. Скандалът се разгаря само седмица преди изборите, но схемата е действала от 10 години, отбелязала телевизията. През 2015-а за кмет на областния град наистина беше избран Добри Беливанов от ГЕРБ, но партията сне отдавна доверие от него и на сегашния вот издигна друг кандидат - Станислав Дечев, който спечели още вчера от първия тур. За Варна пък bTV излъчила репортаж за проблемите около новия булевард "Васил Левски", който "отхапа" трибуна от стадион и има наклона, заради който при проливен дъжд става "водосбор". За въпросния булевард пари бяха отпуснати директно от правителството. В момента се чакат окончателните данни дали кметът Иван Портних (ГЕРБ) ще спечели втори мантад още на първия тур. От bTV засега са заявили, че първо ще се запознат със сигнала на ГЕРБ и тогава ще коментират. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 111
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 99
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 96
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 106
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 61
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.