« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

2-ма мъже са жертвите на пожара в "Пирогов"

Двама тежко болни мъже - на 55 и 68 години са загиналите при пожара в "Пирогов". Огънят е пламнал около 4 часа в едно от отделенията на болницата и погасен за около 3 минути. Преди да лумнат пламъците е имало взрив на кислородна бутилка в една от стаите във Второ вътрешно отделение. Вследствие на експлозията е рухнала стена. Районът пред болницата е отцепен. На място са вътрешният министър Младен Маринов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и шефът на пожарната Николай Николов. Близо 100 човека от Второ вътрешно отделение са били евакуирани, като полицаи и пожарникари са носили на ръце много от пациентите в тежко състояние. 15 души, сред които двама полицаи, са леко обгазени. Те са в други отделения и опасност за живота им няма, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. "Изключена е възможността това да е злонамерено действие, т.е. терористичен акт. Текат процесуално-следствени действия под надзора на Софийската градска прокуратура. Работим и по версията за взрив на кислородна бутилка", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Временно изпълняващият длъжностт директор на спешната болница проф. Николай Габровски заяви, че е предотвратена национална трагедия благодарение на бързите действия на персонала и пожарникарите. Той уточни, че причината за инцидента се изяснява. "Единият от загиналите пациенти е имал голяма нужда от подаване на кислород. Пациентът не е можел да диша без този кислород, който му е подаван. Системата за подаване на кислород е нова. По принцип голяма част от болните в това отделение са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород. Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние, няма допълнително пострадали извън хората, които са били на мястото на този инцидент. Всички са преместени по други структури и отделения. Болницата продължава да функционира доколкото е възможно при нормален режим. Останалите пациенти са в добро компесирано състояние. Провеждат се допълнителни изследвания на по-тежко болните дали има някакво влияние", допълни проф. Габровски. Вътрешният министър също отбеляза, че бързата намеса на екипа на "Пирогов" и на пожарната са намалили щетите. "Срутването на стена в отделението не застрашава дейността на болницата и сградата. Контролираме ситуацията на място", каза още министърът. Ръководството на "Пирогов" отваря гореща линия, на която близки на пациенти ще могат да получават информация. Номерът е 02 915 45 40, съобщи проф. д-р Николай Габровски. Той призова линията да използват само роднини и близки на настанени в засегнатото от огъня Второ вътрешно отделение. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Забърдо призовава за МИР с уникален монумент от 300 военни каски

  • 18 Апр 2024
  • 82
Уникалното европейско селище Забърдо призовава за мир чрез впечатляващ надпис, направен от около 300 истински военни каски, като някои от тях са носени през Втората световна война. Монументът ще бъде официално открит на 9 май, когато е Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма.

МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 влака

  • 18 Апр 2024
  • 92
Предвид спецификата и сложността на проекта за модернизиране на железопътния подвижен състав, МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 едноетажни мотрисни влака, финансирани от Националния план за възстановяване и устойчивост.

БАБХ констатира огнище на птичи грип в животновъден обект в град Асеновград, област Пловдив

  • 18 Апр 2024
  • 90
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на Инфлуенца А (грип) в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в гр. Асеновград, общ. Асеновград, обл. Пловдив.

Идеалното великденско агне според румънските овцевъди

  • 18 Апр 2024
  • 84
Последните седмици са доста натоварени за овцевъдите, които се занимават с отелване, агнене и доене. Наближаването на Великден повишава интереса към възможностите да се излезе на печалба.