Няма опасност за населението след инцидента в АЕЦ Козлодуй

Няма никаква опасност за населението, след вчерашния инцидент в АЕЦ Козлодуй. Това заявиха за ТВ Канал 0, от фирма „Евробилд“ , която изгражда хранилището за радиоактивни отпадъци. Припомняме, че вчера при инцидент по време на работа в атомната централа загинаха двама работници, а други двама пострадаха. От бургаската фирма заявиха, че продължава разследването какво е предизвикало рухването на арматурата, която причини смъртта на двамата работници. От там са провели разговори със своите служители, но не са получили конкретно обяснение как се е стигнало до трагичния инцидент. „Това , което ни казаха преди да излязат в почивка, защото е предстояла почивка в 10 часа са чули шум“ , заяви за ТВ Канал 0, Мирослава Митрева- експерт еколог и безопасни условия на труд във фирма „ Евробилд“. От бургаската фирма заявиха още, че няма опасност за населението, тъй като хранилището не е действащо. Относно пострадалите работници единият е освободен за домашно лечение. На другият му предстои операция.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 23
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 29
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 28
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 30
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 181
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.