Няма опасност за населението след инцидента в АЕЦ Козлодуй

Няма никаква опасност за населението, след вчерашния инцидент в АЕЦ Козлодуй. Това заявиха за ТВ Канал 0, от фирма „Евробилд“ , която изгражда хранилището за радиоактивни отпадъци. Припомняме, че вчера при инцидент по време на работа в атомната централа загинаха двама работници, а други двама пострадаха. От бургаската фирма заявиха, че продължава разследването какво е предизвикало рухването на арматурата, която причини смъртта на двамата работници. От там са провели разговори със своите служители, но не са получили конкретно обяснение как се е стигнало до трагичния инцидент. „Това , което ни казаха преди да излязат в почивка, защото е предстояла почивка в 10 часа са чули шум“ , заяви за ТВ Канал 0, Мирослава Митрева- експерт еколог и безопасни условия на труд във фирма „ Евробилд“. От бургаската фирма заявиха още, че няма опасност за населението, тъй като хранилището не е действащо. Относно пострадалите работници единият е освободен за домашно лечение. На другият му предстои операция.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 287
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 280
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 278
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 545
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 518
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.