« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ще получат ли хората печалбите си от печеливши талони на Националната лотария

Законът не е предвидил някаква специална привилегия за хората, които са спечелили с билетчета печалби, и те, конкурирайки се с всички останали кредитори, които при всички случаи ще се окажат много, няма да получат нищо. Това каза пред БНР адвокат Валя Гигова в коментар по темата за изплащане на печалбите на спечелилите от Националната лотария. В утрешния брой на Държавен вестник се очаква да влязат в сила промените в Закона за хазарта. "Големият въпрос е дали промяната на правилата в законодателството е събитие, което изключва отговорността на самата Национална лотария", посочи адв. Гигова. Въпросът засяга крайния потребител, който си е купил билетчето, не за да го препродава на трети лица, а за да може сам да спечели. По отношение на тях законът е много кратък и казва - печалбите се изплащат по досегашния ред. Това обаче е абсолютно невъзможно по две причини: първо, с влизането на закона в сила се забранява организирането на игри, което означава, че в рамките на организирането на игри се забранява изплащането на печалби; второ, в закона има изрично правило, че вече не могат да се продават и изплащат печалби в обекти, различни от тези, за които е издаден нарочен лиценз. Както всички знаят, малките печалби се изплащаха точно в тези пунктове, където се продаваха самите билети. Очевидно там, където си си купил билета, няма как да получиш печалбата, коментира адв. Гигова. Казусът с търговците, вложили средства за билети "Тези хора нямат кой знае какви възможности по моя преценка. Законът влиза в сила в тридневен срок от обнародването, което значи, ако утре бъде обнародван, четвъртък-петък той ще е влязъл в сила. От този момент се прекратява организирането на хазартни игри на всички оператори вън от Спортния тотализатор", изтъкна адв. Гигова. "Организирането на игри обаче включва не само продажбата и разпространението и изплащането на печалби, от този момент насетне няма да могат се продават билетчета повече. Казано иначе, тези търговци, които са си купили билети, няма да могат повече да ги продават на трети лица, крайни потребители, които да печелят евентуално от тези билетчета. Изцяло безпредметна се оказва тяхната покупка", заключи адвокат Валя Гигова. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 67
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 76
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 85
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 90
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 86
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение