"Има такъв народ" на Слави Трифонов внесе документи за регистрация

Новоучредената партия на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ" внесе в Софийския градски съд документи за регистрация, съобщава БГНЕС. Партията се обявява за мажоритарна избирателна система и намаляване на броя на депутатите наполовина "Внасяме документите в съда за регистрация за втори път, да видим сега дали нещо ще измислят", коментира един от сценаристите на продуцентска компания "Седем-осми" Тошко Йорданов. Той заяви, че очакват от съда да бъде спазен законът. "Същото очаквах и миналия път, какво друго може да се очаква", отбеляза той. По думите му няма никакви основания да бъде отказана регистрация. "Сега дори и онези измислени неща сме изчистили", заяви Тошко Йорданов. На 16 февруари Слави Трифонов учреди партия "Има такъв народ". Това се случи след като съдът отказа да регистрира партията му "Няма такава държава". Промяна в ръководството няма. Неин председател е Слави Трифонов, а заместници са му сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана. https://www.vesti.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 268
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 236
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 230
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 247
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 238
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.