« април 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Предварително попълнените декларации за доходите в сайта на НАП от днес

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица ще бъдат достъпни в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите на 10 март 2020 г. Всеки ползвател на персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис ще получи достъп до вече въведените данни за доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, отдадени под наем на юридически лица и субсидии, изплатени на земеделски производители. Издаването на ПИК е безплатно и може да бъде поискано от всеки офис на НАП в страната, независимо дали е този по постоянен адрес на съответния гражданин. От началото на годината в НАП Бургас са издадени 3071 персонални идентификационни кода, като в последните дни се наблюдава засилен интерес, уточняват от приходното ведомство в морския град. В национален мащаб до момента са издадени над 700 000 персонални кода. До момента в НАП Бургас са подадени над 40 000 справки за изплатени доходи. При отхвърлени данни поради открити грешки в информацията, работодателите имат 7-дневен срок за корекция. От началото на кампанията по деклариране на доходите и заплащането на дължимите данъци, в НАП Бургас са подадени над 4 000 декларации, 65 процента от тях по електронен път. Бургазлии предпочитат по-лесното, бързо и удобно електронно деклариране, предимно с ПИК, коментираха от териториалната структура на приходната администрация. Очаква се тенденцията да се запази до края на кампанията, която приключва на 30 април. В салона за обслужване на НАП Бургас са налични хартиени формуляри на годишните данъчни декларации, които могат да бъдат ползвани от хората, които нямат електронен подпис или ПИК. Годишната данъчна декларация може да се изпрати и чрез пощенски оператор, за предпочитане с обратна разписка, може да се попълни и офлайн чрез баркод през сайта на Националната агенция за приходите. От НАП Бургас напомнят, че нов момент в тазгодишната данъчна кампания е задължението самоосигуряващите се лица да декларират доходите си електронно – чрез ПИК или електронен подпис. Това се отнася също и за едноличните търговци, земеделските производители, работещите на патент, както и за упражняващите свободни професии. От тази година срокът за ползване на 5-процентната отстъпка върху данъка за довнасяне вече е 31 март. За да се ползва облекчението, годишната данъчна декларация трябва да бъде подадена по електронен път. Важно допълнително условие е физическите лица да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 март 2020 г. Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

С обаждане по телефона възстановяваме забравен ПИК от НАП

  • 03 Апр 2020
  • 166
Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, но са го забравили, ще могат да го възстановят само с едно обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700 или 02/98596801 за чужбина.

Замразяват заплатите на депутатите и партийните субсидии

  • 03 Апр 2020
  • 135
Правната комисия на Народното събрание прие на първо четене законопроекта за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Гласуването мина с 13 гласа "за" и седем въздържали се.

Дезинфектират пощенските клонове през два часа

  • 03 Апр 2020
  • 132
Към днешна дата на територията на Бургаска област има регистрирани 21 положителни случая на коронавирусна инфекция. Трима души са настанени в Инфекциозно отделение на УМБАЛ Бургас, двама в Айтос.

Радев: Кабинетът да обясни на обществото какъв е ефектът от извънредното положение

  • 03 Апр 2020
  • 159
Президентът Румен Радев направи критично изявление по повод искането на правителството извънредното положение да бъде удължено с още един месец - до 13 май. Очаква се парламентът да гласува това предложение на извънредно заседание.

В неделя затварят от 9.00 до 16.00 часа пътното платно откъм УМБАЛ

  • 03 Апр 2020
  • 162
Община Бургас ще затвори за движение цялото пътно платно на бул. "Стефан Стамболов" от страната на УМБАЛ, но за броени часове. Дойде време за полагане на втория пласт нов асфалт, за да приключи ремонтът на този участък.