« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Обилен сняг остави селища без ток, коли закъсаха по пътищата

Усложнена е пътната обстановка в Северозападна България, където второ денонощие не спира да вали сняг. В цялата страна днес е в сила предупреждение за опасно време. Оранжев код за обилен снеговалеж е обявен в областите Монтана, Враца, Ловеч и Габрово. В останалите райони е издаден жълт код за сняг, в Централна и в части от Южна и Югоизточна България - за дъжд, а в по-голямата част от Черноморието предупреждението е за силен вятър. Най-значителна снежна покрива ще е в планините, северозападната част на страната, Рило-Родопската област. Най-много сняг в момента е натрупал в района на столицата - 21 сантиметра и в района на Враца - 25 см. Шофьорите да карат внимателно и да тръгват на път подготвени, призоваха от Пътната агенция. Пътуванията да бъдат само по особено наложителност, защото е висока снежната покривка в планините. В 8 от 10 общини в област Враца няма ток заради продължаващия от вчера снеговалеж. Регионът е с най-голяма снежна покривка в страната от 25 см. Електрозахранването е прекъснато в населени места в общините Враца, Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, Оряхово, Мизия, Криводол и Роман. Край Враца на пътя за Оряхово край село Боронав закъсаха първите автомобили. Причините - недобре почистен път и неподготвени за зимни условия коли. В София тази нощ 140 снегорина са почистили и обработили пътищата със смеси срещу заледяване. Обработени са трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, както и стръмни участъци и мостове. Започнало е почистване и в някои вътрешно-квартални улици в столицата. В момента движението на градския транспорт се извършва навсякъде по обичайните му маршрути, съобщиха от Столичната община. Проходът Петрохан е почистен и засега няма затворени пътища. Движението при 19- ти км на АМ "Хемус", в посока София, в района на Потоп се осъществява с повишено внимание. От 09:00 до 17:00 в този участък затворена е аварийната лента. Отново на "Хемус"- движението в участъка от км 407- ми до 416- ти км, в посока Варна се осъществява с повишено внимание поради демонтаж и монтаж на ограничителни системи. Прогнозата на синоптиците е да вали до утре сутринта сняг. След това ще има затоплянето и в повечето райони ще вали дъжд. Температурите ще останат около нулата. Ще има заледявания, каза заяви синоптикът Анастасия Стойчева пред БНТ. Март е характерен с такива резки промени. Втората половина на седмицата ще бъде с по-високи температури. Когато се натрупат доста валежи, тогава започват притеснения за повече свлачища. Дъждовно време през втората половина от седмицата. На изток в четвъртък, петък няма да има валежи. Към края на седмицата очакваме да дойде пак пролет. В началото на следващата седмица ще има повече слънце и по-високи температури. Едва ли тази динамика, която забелязваме при март ще се успокои през април. Но все още не виждаме подобна обстановка, заключи синоптикът. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 184
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 209
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 170
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 209
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 182
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.