« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Два нови случая на коронавирус, болните вече са 220

Има още два нови случая в Пловдив мъж на 35 години и жена на 69 години. Не са били контактни. Общо случаите са 220, съобщи началникът на националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Пациентите са в инфекциозна клиника със симптоматика, те са болни. Има две тревожни новини. Едната е, че само за по-малко от денонощие случаите в света са със 100 000 повече, което е тревожна тенденция. Италия вече доближава Китай по брой заразени, уточни той. Излязоха и първите изследвания след освобождаването на круизния кораб. След 17 дни от освобождаването му все още на борда има коронавирус. "Вирусът показва удивителна устойчивост и това предполага фанатична дезинфекция на помещенията, в които се стои", заяви Мутафчийски. С 492 000 лв. Българската банка за развитие е подпомогнала болниците в Плевен, Лом, Видин, Враца, Ловеч и Русе. "Има все повече дарители, което е много хубаво. Показва мобилизацията на цялото общество", каза Венцислав Мутафчийски. Все повече болници с бързи темпове се реорганизират и трансформират отделения за коронавирус. В зависимост от ситуацията може да бъдат трансформирани и цели болници. Проф. Тодор Кантарджиев обясни каква е разликата между свинския грип и коронавируса. През 1989 година анализаторите и световната здравна общественост бяха уплашени, че обществото няма имунитет. Оказа се, че до този момент сме пропускали, че грипът е много опасен за бременните жени, пълните хора. Тогава 100 000 влезнаха в България в болница, но смъртността беше по-ниска от тази на коронавируса. При свинския грип от 200 души губи живота един, но при коронавируса е по-висока. Засяга алвеолите и прави двойна бронхопневмония. На възрастния човек като му махнеш не може сам да диша. Ще направим справка дали и втората проба на Кирил Домусчиев е отрицателна. Ако е така, може да се смята за изчистен от вируса. Във ВМА има пациент, който е дал първа отрицателна проба. Трябва да се потвърди и с втора отрицателна. Ако е така, вече броят на оздравелите ще е 5", обясни Венцислав Мутафчийски. "Може да се похвалим, че вече грип няма. Това значи, че вече колегите трябва да мислят, ако има двойна пневмония, трябва да изпращат в указаните лаборатории за сигурна диагноза материал", каза професор д-р Тодор Кантарджиев. Ние използваме тестове от испански, английски и немски производител, каза проф. Мутафчийски. На ден се правят по около 300-350 теста. Има злоупотреби с декларациите. Вместо да се осъзнаем защо е тази мярка, ние търсим начин да го заобиколим, отбеляза Мутафчийски. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 277
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 340
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 254
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 327
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 283
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.