« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кабинетът даде 200 млн.лв. за безлихвени кредити, ще се теглят до 4500 лв.

Правителството одобри Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в помощ на безработните по време на извънредното положение. Тя е разработена от Българска банка за развитие и е с бюджет от 200 милиона лева, съобщават от правителствента информационна служба. Всяко лице, което отговаря на условията, описани в програмата, ще има право на един кредит до 4500 лв. За него ще може да кандидатства до 31 декември тази година. Не се предвижда осигуряване на обезпечения като условие за отпускането на кредитите. Кредитите ще са със срок до 5 години, с минимум 6 и не повече от 24 месеца гратисен период. Лицата ще имат право на предсрочно погасяване на дълга без да се дължи такса или комисиона за това. Решението е част от мерките, които Министерският съвет предприема за преодоляване на икономическите последици от разпространението на COVID-19. То цели запазването на заетостта и икономическото благосъстояние на трудещите се в ситуация на рязък спад в икономическата активност, затваряне на предприятия, опасност от масови фалити, междуфирмена и публична задлъжнялост. Кабинетът прие и друго решение, с което се преразпределя приносът от Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез прехвърляне на средства между оперативните програми 2014-2020 г. в подкрепа на мерки, целящи минимизиране на отрицателните последици от епидемичното разпространение на COVID-19. Към оперативните програми за развитие на човешките ресурси и конкурентоспособност се пренасочва ресурс от други програми в размер на над 233 млн. лева. С тези средства ще се финансират схеми за временна заетост и ще се осигури оборотен капитал и ликвидност на малки и средни предприятия като временна мярка в отговор на кризата. Наред с прехвърлените от други оперативни програми средства, ОП "Развитие на човешките ресурси", ОП "Иновации и конкурентоспособност" и ОП "Региони в растеж" ще насочат и свой вътрешен, неразпределен ресурс от недоговорени средства и спестени такива от текущи операции в отговор на кризата. По този начин се формира финансов пакет от европейски средства от над 870 млн. лева, с който ще бъдат финансирани мерки в сферата на здравеопазването и от социално-икономически характер за подкрепа на непосредствено засегнатите от кризата лица и предприятия. Проектите на приетите две правителствени решения бяха внесени като допълнителни точки на днешното извънредно заседание на Министерския съвет. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БАБХ констатира огнище на птичи грип в животновъден обект в град Асеновград, област Пловдив

  • 18 Апр 2024
  • 45
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на Инфлуенца А (грип) в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в гр. Асеновград, общ. Асеновград, обл. Пловдив.

Идеалното великденско агне според румънските овцевъди

  • 18 Апр 2024
  • 41
Последните седмици са доста натоварени за овцевъдите, които се занимават с отелване, агнене и доене. Наближаването на Великден повишава интереса към възможностите да се излезе на печалба.

ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ПАМЕТНИЦИТЕ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ

  • 18 Апр 2024
  • 59
Днес отбелязваме Международния ден на паметниците и забележителностите!

Министър-председателят Главчев се срещна с премиера на Нидерландия Марк Рюте

  • 18 Апр 2024
  • 56
„Това беше заслуга на България, неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници.

Google уволнява 28 служители за протест срещу израелската сделка

  • 18 Апр 2024
  • 68
Google уволни повече от две дузини служители, които протестираха тази седмица срещу договора на компанията с израелското правителство.