« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Срокът за плащане на сметките за ток се удължава от 20 до 30 дни

Финансовата система на енергетиката е стабилна и в резултат на това с моя заповед от днес, срокът за плащане на сметките от битови потребители се удължава от 20 на 30 дни. Това заяви на брифинг пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя припомни, че от началото на извънредното положение срокът за плащане на битовите сметки беше удължен от 10 на 20 дни. Анализът е показал, че приблизително 70 процента от сметките на битовите потребители са платени в рамките на срока, без да е налице забавяне. От тях 26 процента са плащанията, които хората са направили в рамките в удвоения срок. "Това показва, че тази мярка наистина работи и дава ефект", изтъкна Петкова. И добави, че за този период са подписани над 10 700 индивидуални споразумения с битови потребители, които са свързани с разсрочвания на техни плащания. Всичките електроразпределителни предприятия на база на тази събираемост на сметките на битовите потребители са извършвали почти на 100 процента всички свои плащания към Националната електрическа компания (НЕК), която от своя страна е разплатила своите задължения към производителите на електрическа енергия, каза още министърът. По думите й финансовата система на енергетиката е стабилна. Битови потребители, на които е спряно захранването с електроенергия поради неплащане, няма, категорична бе Петкова. "Благодаря на хората, които са коректни в този моменти на колегите от електроразпраделителните предприятия, които проявяват необходимото разбиране, необходимата гъвкавост и по отношение на възможностите за плащане и по отношение на сроковете, свързани с тези удължени периоди за разсрочване на вземанията на клиентите", каза още Петкова. "Основната ни задача в този момент е да се запази животът и здравето на хората. Продължават много сериозно да се спазват всички мерки и указания, които Националния оперативен щаб дава по отношение на центровете за обслужване на клиенти и на газоразпределителните дружества от гледна точка на хигиенни изисквания, от гледна точка на изисквания за дистанция. Всички центрове са снабдени с необходимите предпазни средства, така че хората трябва да бъдат спокойни, че тяхното здраве и безопасността им е гарантирана. Аз бих си позволила да призова да се възползваме от възможностите, които дават и електроразпределителните предприятия, топлофикационните и газопразпределителните дружества и да се търси възоможност за безкасови плащания", изтъкна Петкова. Тя увери, че НЕК, на база мерките на правителството и направеното през годините, стабилизира своето финансово състояние и към настоящия момент бележи положителен резултат от 13 млн. лева. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Започна саниране на старата детска градина в квартал Сарафово

  • 05 Юни 2020
  • 39
Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Кандидат-студентите ще подават документи онлайн и на място - в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 05 Юни 2020
  • 66
На 8 юни започва официално кандидат-студентската кампания в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 8 юни до 10 юли.

Над 100 нови улици в община Бургас ще получат имена

  • 05 Юни 2020
  • 44
Над 100 нови улици в различни квартали на община Бургас ще бъдат именувани за първи път. Близо половината от тях са в кв. "Крайморие" - 48 броя. Причините за именуването на улиците са влезли в сила подробни устройствени планове и създаване на нови лични и фирмени административни адреси.

Топъл вятър пак носи пясък от Сахара

  • 05 Юни 2020
  • 65
Температурите днес ще се повишат с още няколко градуса след започналото затопляне вчера. Ще е ветровито, в 13 области е обявен жълт предупредителен код, но вятърът ще е южен и топъл. Той обаче отново ще донесе пясък от Сахара.

Край на брифингите за Covid-19

  • 04 Юни 2020
  • 195
Не искам да си приписвам заслуги, но ние направихме чудо. Никой друг колега не успя да го направи в света. Избегнахме това, което се случи по света - с дисциплина. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.