Идат дъжд и понижение на температурите

През последните 2 седмици преваляванията в страната бяха малко, а в повечето райони липсваха. Това ще се промени в следващите дни. Днес облачността ще бъде значителна. В западните и централни райони ще превали дъжд. Все още топло, с температури от 22 до 28 градуса, в крайните южни и югозападни райони до около 30. През нощта облачността ще бъде значителна. Слаб дъжд ще превали на места в Дунавската равнина. Минималните температури ще са от 12 до 17 градуса. Утре краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици ще има над западната половина на страната. Температурите ще останат в интервала от 23 до 28, 29 градуса. В сряда ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. На места са възможни по-съществени валежи. Температурите в Северна България ще се понижат с няколко градуса. В четвъртък на места ще превалява дъжд в повечето места - слаб. Ще захладнее чувствително, като минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, но дневните ще са от 13 до 18, 19 градуса - с повече от 10 градуса по-ниски от тези в началото на седмицата. От петък температурите слабо ще се повишат, но ще остават малко под обичайните за третата десетдневка на месец май - предимно около, а в някои дни и под 20 градуса. Облачността ще бъде значителна, на места ще превалява краткотраен дъжд с различен интензитет. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 78
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 82
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 68
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 71
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 81
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.