Идат дъжд и понижение на температурите

През последните 2 седмици преваляванията в страната бяха малко, а в повечето райони липсваха. Това ще се промени в следващите дни. Днес облачността ще бъде значителна. В западните и централни райони ще превали дъжд. Все още топло, с температури от 22 до 28 градуса, в крайните южни и югозападни райони до около 30. През нощта облачността ще бъде значителна. Слаб дъжд ще превали на места в Дунавската равнина. Минималните температури ще са от 12 до 17 градуса. Утре краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици ще има над западната половина на страната. Температурите ще останат в интервала от 23 до 28, 29 градуса. В сряда ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. На места са възможни по-съществени валежи. Температурите в Северна България ще се понижат с няколко градуса. В четвъртък на места ще превалява дъжд в повечето места - слаб. Ще захладнее чувствително, като минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, но дневните ще са от 13 до 18, 19 градуса - с повече от 10 градуса по-ниски от тези в началото на седмицата. От петък температурите слабо ще се повишат, но ще остават малко под обичайните за третата десетдневка на месец май - предимно около, а в някои дни и под 20 градуса. Облачността ще бъде значителна, на места ще превалява краткотраен дъжд с различен интензитет. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нова авария с двигател на Boeing 777

  • 27 Фев 2021
  • 14
Още един Boeing 777 се наложи да кацне аварийно след проблем с двигателя. Машината е собственост на руския превозвач Rossiya Airlines и се е приземила Москва.

Само за 2 месеца: 1458 души са получили българско гражданство

  • 27 Фев 2021
  • 15
1458 души са получили българско гражданство за първите два месеца на тази година, съобщават от БНР

Испания ваксинира само с 1 доза хората под 55 г. преминали COVID

  • 27 Фев 2021
  • 13
Испания ще поставя само по една доза ваксина на хора под 55-годишна възраст, които вече са били заразени с COVID-19

Порязват съдебния туризъм на фирми пред фалит

  • 27 Фев 2021
  • 20
Стратегия слага край на феномена „съдебен туризъм“, при който фирми пред фалит си сменят седалището в друг град, за да се уредят със съдия „по избор“.

Очевидци на катастрофата с Милен Цветков: Кристиан Николов не е помагал на журналиста

  • 26 Фев 2021
  • 127
Подсъдимият за катастрофата, при която загина Милен Цветков, не е помагал на пострадалия журналист.