« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Премиерът Бойко Борисов: Русия, САЩ и Франция участват за АЕЦ "Белене", но "Росатом" е с водеща роля

Според написаното, трите компании - руската, френската и американската, ще участват заедно в процедурата за избор на стратегически инвеститор за "Белене". Но условието е "Росатом" да стане стратегически партньор, а General Electric ще се счита за партньор с турбогенераторната инсталация. Framatome SAS пък ще е партньор с оборудването за Автоматизираните системи за управление на технологичните процеси (АСУ ТП) за българската атомна електроцентрала, става ясно от обяснението на Борисов.По-рано "Росатом", Framatome SAS и General Electric влязоха в краткия списък от пет кандидати за осъществяването на проекта АЕЦ "Белене", заедно с Китайската национална ядрена корпорация (China National Nuclear Corporation - CNNC) и Корейската хидро-ядрена корпорация (Korea Hydro &Nuclear Power Corporation - KHNP). "Росатом" вече успешно си сътрудничи с Framatome SAS и General Electric по международни проекти като АЕЦ "Пакш 2" в Унгария и АЕЦ "Ханхикиви 1" във Финландия. С компанията General Electric сътрудничество има в рамките на проектите АЕЦ "Аккую" в Турция и АЕЦ "Дабаа" в Египет, в които съвместно предприятие на GE и "Росатом" е доставчик на оборудването за турбинния остров", посочва българският премиер. Припомняме, че специално за унгарската АЕЦ се стигна и до проблеми пот гледна точка принципи. Имаше сериозни критики, че ЕС го позволява, макар да има съмнителни практики - например заради равната конкуренция, тъй като реално Русия е монополист в проекта. Изграждането беше дадено на "Росатом" без обществена поръчка, само с директно възлагане. Общият бюджет на проекта е 12 млрд. евро, като "Росатом" взема 10 млрд. евро. Не е ясно колко ще плаща годишно Унгария – това е секретна информация, според окончателно приет закон на 6 декември. Но ЕК одобри проекта. Изричното условие за изграждане на АЕЦ "Белене" е "на пазарен принцип". Източник - Actualno.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 145
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 145
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 117
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 117
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 227
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.