Президентът смята, че последните скандали са начало на предизборната кампания

Компроматната предизборна политика все повече ще отблъсква българските граждани, които демонстрират висока чувствителност към морала на политиците. Това заяви в Петрич президентът Румен Радев, който от вчера провежда срещи с местните власти и жителите от област Благоевград. Президентът не отрече, че скандалите от последните дни са част от вече започналата предизборна кампания и коментира снижения праг на политическата чувствителност към морала така: „Избори трябва да се печелят с програми, политики и резултати, разбира се. С увличането на обществена енергия - тази енергия категорично не трябва нейното мобилизиране да става с компромати. Това е пагубно за държавата. Но от друга страна, българите с укрепването на демократичните процеси ще стават все по-чувствителни и все по-взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват". На въпрос кога ще наложи частичното вето върху Закона за МВР, Румен Радев каза: „Ще го внеса на 22-ри за обнародване. Оттам нататък думата има българският парламент". Държавният глава се срещна с местните власти в Сандански и Петрич и посети археологическия обект Хераклея Синтика в близост до комплекс „Ванга". Впечатлен от значимостта на културното наследство в региона, той призна: „Това ми е първото посещение в Петрич изобщо в живота ми, но ще наваксам. Това, което имаме зад гърба си, е не просто национално, то е световно богатство. Това е един невероятен обект, който трябва да бъде показан на света". източник: КРОСС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ДОНЕСОХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СКК "КИОКУШИН СПИРИТ" ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Две европейски титли донесоха възпитаници на СКК "Киокушин Спирит" от провелото се предеи дни във варненската зала “Владислав“ 37-о Европейско първенство по киокушин карате на категории за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки и 11-то Европейско първенство за ветерани.

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 63
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 82
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 85
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 95
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график: