« септември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пощенски марки с гербовете на Бургас и Хасково ще пътуват по света

Цената на една марка е 2,30 лв., а тиражът е 7000 броя. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат. В серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, са представени гербовете на Бургас и Хасково, които са едни от най-красивите в хералдическата символика. Това е причината да избера тях - посочи авторът на проекта, художникът Ненко Атанасов. Той  е и инициатор и вносител на темата "Българска градска хералдика". Художникът обясни: “Освен, че е много красив, гербът на Бургас притежава ярките характеристики на една морска територия. Короната му е изобразена с валове, а не с типичните елементи на другите общини. Короната в герба на Хасково е точно от типа “зидова корона, така двата герба се съчетават много красиво, затова ги избрах за моя първи проект от поредицата” За първи път в серията се публикува визуален графичен стандарт за рангови корони на местни гербове съставен от Българското хералдическо и вексилоложко общество, с автори Димитър Попов (историк и хералдик) и Ненко Атанасов (художник). От Български пощи съобщиха, че на година се подбират от 50 до 100 теми, като една част от тях отпадат или влизат в календара за следващата година. Новите марки влизат в обръщение за изпращане на писма и пратки, но много от тиража ще бъде използван за колекциите на филателистите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Надежда“ помага на 1650 деца и родители

  • 30 Сеп 2022
  • 113
Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Надежда“ успя да обхване 1650 деца с увреждания или от уязвими социални групи и техните родители. Това стана ясно по време на информационен ден в изпълнение на проекта, на който бяха представени дейностите и резултатите по проекта.

Отвори врати новият модерен корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“

  • 30 Сеп 2022
  • 99
Най-старото бургаско училище – СУ „Св. св. Кирил и Методий“, откри днес новия модерен учебен корпус с физкултурен салон. Новата постройка е със застроена площ от 350 кв. м. и разполага с два самостоятелни входа откъм двора на училището и топла връзка към основната сграда.

Бургас става част от инициативата за отбелязване на Европейската година на младежта

  • 30 Сеп 2022
  • 98
Младежко биенале на изкуствата“ ще бъде сред основните събития за отбелязването на Европейската година на младежта – 2022 г., определена за такава от Европейския парламент.

Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето на 29 септември

  • 28 Сеп 2022
  • 362
Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето – 29 септември, с открита спортна тренировка на входа на Морска градина от 18.30 до 20.30 часа. Пак ще бъде позиционирана информационна шатра, на която ще бъдат раздавани на всички желаещи карти за спорт и информационни материали за превенция на сърдечно-съдовите заболявания.

Пето издание на есенния арт базар по улица „Алеко Константинов”

  • 28 Сеп 2022
  • 287
След лятната пауза Арт базар в Бургас отново събира креативни творци, а красивата уличка „Алеко Константинов” ще предложи разнообразие от изкуства за всеки вкус– картини, книги , дизайнерско спално бельо, сувенири от вестници, бижута и други.