« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Противоречия в резултатите от тестовете за коронавирус вредят на туризма

Официално прессъобщение от министерството на здравеопазването посочи, че на територията на Бургаска област има 15 нови случая на коронавирус, 7 от тях в Царево. Само няколко часа по -късно повторните проби на същите хора се оказали отрицателни и стана ясно, че няма болни хора в обявеното за “заразено” заведение. В крайна сметка реални остават само последиците за туризма. Новината гръмна и всички слушахме тревожно, за скока на новозаболелиете от коронавирус в бургаско и то точно когато очакваме чуждестранните туристи и имиджът на родното Черноморието е особено важен. И само няколко часа по-късно бе съобщено от ръководството на заведението, че всъщност няма нито един болен в персонала, тъй като са направени повторни проби, които са негативни за наличието на SARS-CoV-2 – вирусът, причиняващ COVID-19.  Подобна бе ситуацията преди в Община Благоевград, където бяха открити 7 нови заразени, а градът бе обявен за „огнище”. Последвалите проби на въпросните инфектирани обаче също излязоха отрицателни, което провокира кметът на Благоевград Румен Томов да сезира Районната прокуратура за „умишленост в обявяването на общината като огнище на COVID-19”.  Така излиза, че веднъж обявени за положителни, след повторен тест се оказват отрицателни, но те не излизат от списъците на общия брой заболели. Въпросът реално е: Кой тест е по-показателният – първият положителен или последващите го няколко на брой отрицателни? „В общи линии PCR тестът е толкова надежден, колкото теста направен от религиозната наука сциентологията, който открива вашата „истинска самоличност и същност“ и след това ви казва, че трябва да дадете всичките си пари на сциентологията.“, коментираха по този повод специалисти. Защото крайният резултат всъщност е точно икономически - лошите слухове спират полетите , туристите не идват и летният сезон се проваля, въпреки всички усилия на обществото ни да има сезон. В такъв слуай, на кого е нужно да се обявяват светкавично някакви несигурни и неточни резултати от някакви тестове и не трябва ли първо да има обстоен анализ на резултатите преди да се пускат в информационното пространство? Защото случаи като днешния в Царево и вчерашния в Благоевград могат сериозно да навредят не само на цели градове, но и на туризма – и по продължение – на икономиката в страната.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо"

  • 16 Апр 2024
  • 26
Главна дирекция „Национална полиция" ще обяви началото на националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо".Като част от инициативата нарушителите на Закона за движението по пътищата вече ще получават лични писма от близките на загинали.

Без тол камери за контрол на скоростта и това лято

  • 16 Апр 2024
  • 54
Най-наситеният откъм трафик и инциденти летен период и през тази година ще премине, без всички шофьори по основните пътища да бъдат подлагани на задължителен контрол на скоростта. Това се разбира от отговори на Агенция "Пътна инфраструктура" за това има ли готовност тол камерите да започнат да измерват средната скорост на автомобилите.

ЦЕНТЪРЪТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВОДОЛЕЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА В КВ. „ВЕТРЕН“ РАБОТИ ЦЕЛОДНЕВНО

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ работи целодневно

ОБЩИНА БУРГАС ИЗГРАДИ ЧЕТВЪРТА ЛОДКОСТОЯНКА В МЕСТНОСТТА ЪГЪЛА В „САРАФОВО“, СЪОРЪЖЕНИЕТО ЩЕ ЗАРАБОТИ В НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦ МАЙ

  • 16 Апр 2024
  • 85
Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“.

Петър Стойчев преплува протока Гибралтар

  • 16 Апр 2024
  • 74
Легендарният плувец Петър Стойчев постигна нов исторически успех!