Община Бургас представи поредица от антикризисни мерки и се включи в контактна група за подкрепа на туризма

  • 01 Юли 2020
В тази необичайна ситуация продължаваме да търсим динамичен диалог. Ние сме готови да чуем и огледаме всички предложения на браншовите организации и бизнеса." - това заяви зам.-кметът по "Култура, туризъм и спорт" Диана Саватева по време на среща между Бургаска регионална туристическа камера, представители на бизнеса, туристическия превоз и туроператорите.В края на пресконференцията бе сформирана контактна група за динамичен диалог. В нея ще се включат представители на морските общини от региона и експерти в сферата на туризма. Председателят на Регионална туристическа Камера - Бургас Иван Иванов призова за подкрепа и обединяване във всички посоки за спасяване на сезон 2020. Ключовата дума за лято 2020 в община Бургас е сигурност. В тази ситуация трябва да продължим да говорим, че туристическият бизнес заедно с общинските власти са изключително отговорни, както за живота на хората, които работят в туристическия бранш, така и към тези, които са решили да си прекарат ваканцията тук. - уточни още зам.-кметът Диана Саватева. Община Бургас осигури допълнителни 75 хил. лева за туристическа реклама на града за този сезон. Предприета е кампания в национални и регионални медии, онлайн, външна и печатна реклама. Туристическият продукт на града е насочен към тенденцията за сезона - уикенд туризъм най-вече за вътрешния пазар. Организирани са серия от тематични уикенди, в които се включват оферти от хотели, ресторанти и атракциони.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 112
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.