« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Окриха новата сграда на Центъра за обществена подкрепа в Бургас

Той е с капацитет до 100 места и 4 места за спешно настаняване. В него има център за спешен прием, две зали за индивидуална и семейна работа и зала за групова работа с деца и родители. Центърът е част от европейски проект, в който влизат още 4 нови социални центрове. "С реализирането на този проект създаваме условия за предоставяне на грижи за най-уязвимите сред нас - деца и младежи, настанени в социални институции, лица с увреждания и с потребност от постоянна медицинска грижа. Новите социални услуги ще обхванат 300 деца и младежи и ще помогнат за тяхната реинтеграция в обществото. Освен това, чрез тях се разкриват нови 50 работни места за специалисти като психолози, логопеди, медицински сестри и социални работници", сподели кметът Димитър Николов. Сградата на ул. "Филип Кутев" 11 е с нов покрив, нови подови настилки и покрития по стени, нови ел. и ВиК инсталации и видеонаблюдение. Фасадата й е цялостно топлоизолирана, с чисто нова дограма. Ремонтните дейности са съобразени с автентичността на сградата и намиращите се наоколо постройки. Дворното пространство е благоустроено, с оформен достъп за хора с увреждания и нова ограда. Събитието се проведе в двора на центъра, като на него присъстваха още зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности Йорданка Ананиева, директорът на дирекция "Здравеопазване и социални дейности" Мая Казанджиева, ръководителят на проекта Мирослав Жеков и Антония Дякова - координатор проект. Центърът за обществена подкрепа на ул. "Филип Кутев" е част от европейски проект, реализиран от Община Бургас, в който влизат още 4 нови социални услуги - Центъра за комплексна подкрепа на лица с увреждания, който вече функционира в Морската градина, новоизграден Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в двора на Помощно училище "Отец Паисий" в ж.к. "Братя Миладинови", Преходното жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст на улица "Китка" в кв. Акации и Наблюдаваното жилище за младежи от 18 до 21 г. в партера на блок 408 в ж.к. "Меден рудник". Строителните дейности в останалите нови социални центрове също са завършени. Те са обзаведени и оборудвани с необходимата медицинска и специализирана апаратура за рехабилитация и терапия, съобразена със състоянието и потребностите на ползвателите им. В момента тече подбор на специалистите, които ще работят в тях. През август те ще се обучават, а от септември ще започне функционирането на новите социални услуги.Целта на всички нови социални центрове, които Община Бургас изгради или ремонтира, е да бъдат създадени условия и среда, стимулиращи индивидуалното личностно развитие и умения за самостоятелен живот на децата и младежите, изведени от социални институции. Реализирането на новите социални центрове са по проект - "Създаване на условия за разкриване на 5 нови социални услуги на територията на община Бургас" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 -2020 г., процедура "Подкрепа на деинституционализацията на грижите за деца".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

„Българската Коледа“ подпомогна още 33 деца през месец юли

  • 03 Авг 2020
  • 148
От началото на 17 - тото издание на благотворителната инициатива са подпомогнати вече 372 деца. Дарените средства са на обща стойност 598 865 лв.

АПИ не знае колко са опасните мантинели на АМ „Тракия“

  • 03 Авг 2020
  • 127
Три седмици след адското меле на магистрала „Тракия“, при 160 км, взело човешки животи, от Агенция "Пътна инфраструктура" все още не знаят колко е дължината на мантинелите по магистралата, които не отговарят на изискванията за безопасност.

Яйца и домати полетяха към сръбския парламент

  • 03 Авг 2020
  • 125
Протестиращи замеряха сградата на Народното събрание. Събралите се граждани заявиха, че изборите са нередовни и не признават настоящите депутати или днешната учредителна сесия.

Държавата отпуска 82,5 млн. лева в подкрепа на животновъдството

  • 03 Авг 2020
  • 133
Това стана ясно сред среща на представители на бранша при премиера Бойко Борисов и земеделския министър

Алфа рисърч: 6 или 7 партии в следващия парламент, ако изборите са в неделя

  • 03 Авг 2020
  • 129
Това са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ", Демократична България, ДПС, "Изправи се.бг" на Мая Манолова и евентуално Обединени патриоти.