« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Подписаха споразумението за изграждане на детска болница в Бургас

Документът позволява да започне реалното планиране на дейностите за изграждане на специализираното лечебно заведение. "Партньорството между Община Бургас и Европейска инвестиционна банка ще ни помогне за осигуряване на инвестиции в основен за развитието на общината сектор - детското здравеопазване. Изграждането на детска болница, която ще подобри грижите за децата, е важно не само за Бургас, но и за целия Югоизточен регион. Тя ще позволи на медицинските специалисти да помагат на децата с различни медицински проблеми и ще елиминира риска от транспортирането им до болници в София. Здравното заведение ще бъде в тясна връзка с Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златарев", което ще превърне Бургас в център на качествено и ефективно медицинско образование и наука. С подкрепата си за нашия проект Европейската инвестиционна банка доказа за пореден път ролята си на двигател на прогреса в общностите", сподели по време на подписването кметът Димитър Николов. Той допълни още, че близо до болницата ще бъде осигурен общински терен за построяване на жилища за лекари и медицински специалисти, които работят в бъдещата детска болница. В процеса на строителството ще бъдат въвлечени като възможност за дуално обучение ученици от бургаски училища с различни професионални специалности като геодезисти, електро техници, програмисти и други. Община Бургас ще осигури и програма за всички, които искат да придобият специализация в сферата на детските заболявания и педиатрията. Обектът има стратегическо значение за българското здравеопазване и затова услугите на Европейската инвестиционна банка ще се предоставят безплатно на Община Бургас. Срокът на дейностите е 24 месеца от сключване на договора. Подписването на споразумение между Община Бургас и Европейската инвестиционна банка представлява втората важна стъпка към реализирането на проекта за изграждане на Специализирана детска болница, след като в началото на годината стартира процедурата по промяна на устройствения план на ж.к. "Зорница", с който се отрежда терен за изграждането й. Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ-Бургас, за да може бъдещата детска болница да има топла връзка с УМБАЛ-а и да ползва целия й ресурс. Специализираната детска болница ще има отделения по педиатрия, пулмология, гастроентерология, ендокринология, офталмология, ушно-носно-гърлени болести, алергология, дерматология, рехабилитационна медицина, анестезиология, интензивно лечение, образна диагностика, клинична лаборатория, микробиология, спешна медицина. В тях ще се осъществява диагностика и лечение на заболявания и болестни процеси, рехабилитация, консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение, диспансеризация, учебна и научна дейност.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 171
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 210
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 223
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 229
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 204
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение