« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Успешно започна компютърното обучение в детските градини

Днес бе даден официален старт на обучението по информационни технологии за 6-годишните бургазлийчета. Инициативата се реализира по предложение на кмета Димитър Николов и е пилотна за страната. Той самият беше гост на открит урок в ОДЗ "Звездица Зорница". С помощта на интерактивната дъска и новите таблети, вниманието на децата бе спечелено и задържано лесно. Те се включиха в решаването на отделните задачи с желание и разбиране. Учителят работеше лесно, бързо, което му позволи да обръща внимание на всички, а не само на неколцина. "Това е бъдещето на бургаското образование - нови технологии и чужди езици. Английският се преподава успешно за втора година в детската градина, а от този месец и на първокласниците. С компютрите това е едва началото - има какво да усъвършенстваме, но съм изключително доволен от видяното днес. Разчитам на учителите да работят с желание и с помощта на съвременните технологии да събудят още по-голяма страст към познанието у децата", каза кметът Николов. Стартиралите занятия по информационни технологии се прилагат дозирано, тоест децата не работят по цял ден с таблета. Интернетът е ограничен. Компютрите се ползват само за обучение, а не за игри. Община Бургас въведе часовете по информационни технологии пилотно за 300 деца от 6 детски градини - "Звездица-Зорница", "Вълшебство" - централна сграда и филиал, "Здравец", "Слънце" и "Калина-Малина" - кв. "Ветрен". Поетапно програмата ще обхване всички малчугани на тази възраст. Стартът бе обезпечен материално със закупуването на общо 7 тъчскрийн интерактивни дъски, 7 мултимедии и 168 таблета. Те са разпределени така: "Звездица-Зорница" - 2 дъски и 30 таблета, "Вълшебство" - централна сграда и филиал - 2 дъски и 60 таблета, "Здравец" - 1 дъска и 30 таблета, "Слънце" - 1 дъска и 25 таблета, "Калина-Малина" - 1 дъска и 23 таблета. За догодина се предвижда закупуването на още нова техника и ъпгрейдване на образователния софтуер, за да стане още по-интересно в часовете по информационни технологии.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 221
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 258
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 202
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 253
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 221
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.