« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

София Филм Фест на брега се завръща през октомври

  • 09 Юли 2020
18-ото издание на София Филм Фест на брега ще се проведе от 1 до 9 октомври 2020г. в Бургас. Това съобщиха организаторите на бургаското издание на феста с художествен ръководител проф. Георги Дюлгеров. Филмовият фестивал бе отложен за по-късен период седмица преди откриването му през март тази година, заради мерките срещу разпространението на COVID-19 на територията на страната, които включваха забрана за провеждането на културни и масови мероприятия в затворени помещения. Освен промяната в датите на провеждане на дългочакания филмов фест в Бургас, се очаква и планираната за март програма да претърпи промени. Окончателните заглавия от афиша ще бъдат обявени на по-късен етап. Прожекциите ще се провеждат в познатия салон на ДТ "Адриана Будевска", а билети ще се продават на касата на театъра или непосредствено преди всяка прожекция. Кенчета отново ще могат да се закупят от познатите локации: книжарници "Хеликон", Барбоса, The Maze, Кардамон, Papa Beer, HashtagSTUDIO, Барабар. Билети в кен, закупени преди отлагането на фестивала, ще важат и за октомврийското събитие. 9-членното жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Диана Саватева, д-р Лорис Мануелян, Борислав Чакринов, Александра Ингилизова, Мария Бенчева, Христо Димитров - Хиндо, Стефани Райчева и Слави Георгиев връчва Наградата на Община Бургас "Сребриста чайка" за най-добър пълнометражен филм и Наградата на Зонта клуб Бургас - 1000 лв. за най-добър късометражен филм. Зрителите за поредна година влизат в ролята на жури и могат да оценяват гледаните филми по шестобалната система. Филмът с най-висока обща оценка ще получи втората статуетка "Сребриста чайка", дело на художника Никола Станчев. Кинокласът на София Филм Фест на брега с ръководител Надежда Косева за втора година стартира в края на февруари 2020 и успешно приключи първия си етап. Въпреки че по-нататъшното му провеждане на живо също бе осуетено от въвеждането на извънредните мерки в страната, това не попречи на участниците активно и усърдно да продължат с киноуроците повече от два месеца онлайн. Готовите вече сценарии очакват да бъдат заснети в края на лятото и така кинокласът ще завърши своя втори етап. Предстои най-важният - третият етап, в който участниците гледат филмите от програмата на София Филм Фест на брега и ги обсъждат със създателите им или с ръководителя на класа. Част от участниците в кинокласа ще сформират тазгодишното Младежкото жури на София Филм Фест на брега, което ще гледа и оцени най-добрия късометражен филм от конкурсната програма и ще връчи Наградата на областния управител. Пресконференция по повод фестивала е планувана за края на лятото, когато се очакват повече подробности относно филмите и гостите на фестивала. София Филм Фест на брега е съорганизиран от Община Бургас, Драматичен театър "Адриана Будевска", "Арт Фест", спонсори и приятели.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Забърдо призовава за МИР с уникален монумент от 300 военни каски

  • 18 Апр 2024
  • 84
Уникалното европейско селище Забърдо призовава за мир чрез впечатляващ надпис, направен от около 300 истински военни каски, като някои от тях са носени през Втората световна война. Монументът ще бъде официално открит на 9 май, когато е Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма.

МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 влака

  • 18 Апр 2024
  • 92
Предвид спецификата и сложността на проекта за модернизиране на железопътния подвижен състав, МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 едноетажни мотрисни влака, финансирани от Националния план за възстановяване и устойчивост.

БАБХ констатира огнище на птичи грип в животновъден обект в град Асеновград, област Пловдив

  • 18 Апр 2024
  • 90
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на Инфлуенца А (грип) в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в гр. Асеновград, общ. Асеновград, обл. Пловдив.

Идеалното великденско агне според румънските овцевъди

  • 18 Апр 2024
  • 84
Последните седмици са доста натоварени за овцевъдите, които се занимават с отелване, агнене и доене. Наближаването на Великден повишава интереса към възможностите да се излезе на печалба.