« ноември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Младежкото Червенокръстко движение в България навършва 95 години

На 14 октомври 2016 Българският младежки Червен кръст ще отбележи своя 95-и рожден ден. Мотото, под което ще се проведат редица мероприятия в цялата страна, е „95 години създаваме добро“. Началото е поставено още през далечната 1920 г., когато ръководството на Лигата на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец решава да се създаде Младежки Червен кръст, като в отделните страни се създадат национални дружества. 1921 г. е рождена за Младежкия Червен кръст в света. Двадесет национални организации, между които и Българският младежки Червен кръст, полагат неговото начало. По всяко време, но особено при бедствия и войни, младежта се е притичвала бързо и безкористно на помощ. Идеите на Червения кръст за хуманизъм напълно отговарят на този естествен изблик на чистите младежки чувства и пориви. Младите хора търсят винаги нещо ново, за да отговорят правилно на болките на хората. Още през Сръбско – българската война българските ученици оставят училищните занятия и се притичат на помощ на освободеното си отечество. По време на Балканската война отново едни от най-възторжените и предани санитарни бойци са младежите - доброволци. Активното участие на българските младежи и девойки в дейността на Българския Червен кръст през тези две войни става причина ръководството да се замисли сериозно за създаването на младежко червенокръстко дружество. На базата на опита от войните се очертават основните насоки и задачи на Българския младежки Червен кръст. Първата по-мащабна акция, в която директорите включват учениците, е за събиране на помощи за гладуващите от Поволжието (1921 г.) и тя се увенчава с огромен успех. Мисията на БМЧК е да приобщава децата и младите хора към хуманитарните ценности и принципи, да работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността и недискриминацията, уважението към различията и културното многообразие. Днес организацията наброява над 5 200 членове в цялата страна, които организират дейността си на клубен принцип. Младежите от БМЧК-Бургас ще отпразнуват своя 95-годишен юбилей с празненство, което ще се състои на 14 октомври, от 18:30ч. в зала 1 на МКЦ,Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Гърция слага таван на цените на тестовете за коронавирус

  • 28 Ное 2020
  • 32
Правителството на Гърция ще определи максимална цена за молекулярни PCR и бързи антигенни тестове, провеждани в частни клиники и лаборатории, съобщи в петък генералният секретар по търговията и защитата на потребителите Панайотис Стампулидис.

Временно спират проверките с бързи тестове на шофьори на камиони на „Промахон“

  • 28 Ное 2020
  • 29
На пункта „Промахон“ гръцките власти временно спират проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили, съобщиха от МВР.

Важно! Обявиха кои ще получават по 24 лв. на ден заради локдауна в България

  • 28 Ное 2020
  • 30
Компенсации ще може да получи и персоналът детски градини и ясли, кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито

САЩ санкционираха китайски и руски компании заради връзки с иранската ядрена програма

  • 28 Ное 2020
  • 33
Ръководителят на американската дипломация Майк Помпео обяви налагането на нови икономически санкции срещу четири китайски и руски компании, обвинени в подкрепа на развитието на иранската ядрена програма, предаде Франс прес

България се събуди отново в мръсен въздух

  • 28 Ное 2020
  • 26
енденцията за замърсен въздух в страната се запазва и днес. Високи остават нивата на фини прахови частици.