« ноември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ексграничарите от Бургас: "Чувстваме се затворници в собствената си страна"

Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Никола Костов, обвинени за убийството на турски рибар – нарушител, се надяват държавата да продължава да ги подкрепя. Въпреки, че сагата се точи вече 12 години, за ексграничарите кошмарът няма изгледи да приключва. В България разследването срещу четиримата беше прекратено от Военна прокуратура и обвинението се произнесе, че те са действали в изпълнение на служебния си дълг. Европейския съд също не ги намери за виновни. В Турция обаче миналата година делото срещу тях беше изненадващо възобновено и миналия четвъртък Наказателният съд издаде за тях Червена бюлетина на Интерпол, с която по принцип се издирват терористи. "Чувствам се притеснен, разбира се, чувствам се като затворник в собствената си страна. Дъщеря ми кандидатства в Германия и това означава, че няма да мога да я посещавам.", заяви Николай Петков. "Ние сме спокойни, че България няма да ни предаде на турските власти, но няма гаранция какво ще се случи, ако напуснем пределите на страната.", добави и Михаил Цонков. Турският адвокат, защитаващ правата на българите – Джошкун Молла, им е казал, че принципно не би трябвало да ги издирват с Червена бюлетина, тъй като случаят им не е толкова тежък. "Следим от протоколите на съдебните заседания как върви делото и за момента няма от какво да сме недоволни", каза и Никола Костов. Защитникът от българска страна е адвокат Росен Кожухаров. Ексграничарите са благодарни за подкрепата, която им оказва както държавата, така и обществото от 2008 – ма година насам. Следващото дело в Турция е насрочено за 2 – ри февруари 2021 – ва година. Междувременно се оказа, че роднини на турския бракониер, продължават да нарушават държавната ни граница и да ловят риба в български териториални води.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Мобилни адвокати ще дават правна помощ на уязвими групи

  • 24 Ное 2020
  • 0
Над 250 представители на уязвимите социални групи в малките и отдалечените райони на областите Стара Загора, Велико Търново и Варна ще получат първична правна помощ в това число жертви на домашно насилие, жени, деца и представители на малцинствени общности.

Франция разчисти поредния мигрантски лагер

  • 24 Ное 2020
  • 18
Френският вътрешен министър Жералд Дарманен открива разследване заради сблъсъците снощи в центъра на Париж, след като полицията разчисти поредния незаконен мигрантски лагер

Километрична опашка на „Кулата“

  • 24 Ное 2020
  • 23
Километрична опашка от тирове се образува на граничния пункт „Кулата – Промахон“, след като тази сутрин гръцките власти възобновиха масовото тестване на шофьори на тежкотоварни автомобили за COVID-19.

Почина проф. Александър Чирков

  • 24 Ное 2020
  • 23
Рано тази сутрин е починал професор Александър Чирков, съобщи Dariknews.

На 15-и декември изтича срокът за авансовия корпоративен данък

  • 24 Ное 2020
  • 25
В средата на декември изтича срокът за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2020 година, съобщават от НАП.