« април 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ремонтът на Центъра за подкрепа на лица с увреждания в жк "Братя Миладинови" е към своя край

Ремонтът на новия Център за подкрепа на лица с увреждания, който ще се намира в партера на бл. 42 в ж.к. "Братя Миладинови", е към своя край. Той ще осигурява дневни, полудневни и почасови услуги, като грижа, рехабилитация, терапия, консултиране, заместваща грижа и превоз със специализирано транспортно средство за предоставяне на мобилни услуги. Помещенията вече са напълно обновени и предстои да бъдат оборудвани и обзаведени, според нуждите на центъра. Монтирана е новата дограма и са поставени топлоизолация, осветителни тела и нови врати на Центъра. Таваните и подовете на стаите вътре също са ремонтирани, а стените им са измазани. Санитарните възли също вече са готови. Осигурена е и достъпна среда за потребителите. При ремонта Община Бургас е спазила всички принципи за достъпност, безопасност и функционалност на помещенията, като за нуждите на потребителите са осигурени помещения за групови дейности, зала за лечебна физкултура и помещения за индивидуални консултации със специалисти. Центърът за подкрепа ще бъде с капацитет от 30 места за дневна или 60 за почасова грижа на хора между 18 и 45 години и 4 места за осигуряване на т. нар. "заместваща грижа". В него ще има дневна стая за активни занимания, кухня с кът за хранене, зала за лечебна физкултура, медицински кабинет, кабинет на психолог, зала за арт и трудотерапия, зала за индивидуална работа и две стаи за почивка с капацитет за 5 лица с увреждания. Съвсем скоро ще бъде доставено специализираното оборудване, което ще включва уреди за рехабилитация, като масажна кушетка, велоергометър, стълба за рехабилитация, шведска стена, топки, дюшеци, многофункционални модули, уреди за активна мобилизация на глезена става и за активна мобилизация на раменна става, сензибол, кушетка с регулираща се височина за прилагане на кинезитерапевтични методики и др. За лицата, които не са в състояние да напуснат дома си, Центърът ще предостави възможност да се възползват от услугата "Заместваща грижа" в домашна среда. За осигуряването й ще бъде закупено специализирано транспортно средство, адаптирано за превоз на хора с увреждания, с което нуждаещите се ще бъдат превозвани от дома им до Центъра за консултация.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

ПОЧИНА ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ТПК

  • 20 Апр 2021
  • 96
На 15-ти април след кратко боледуване почина инж. д-р Стилиян Баласопулов, председател на Националния съюз на трудово-производителните кооперации.

Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

  • 20 Апр 2021
  • 83
Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин бе поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация

Бургас се подготвя за туристическия сезон, вижте програмата от тематични уикенди

  • 20 Апр 2021
  • 81
Бургас гледа с очакване и позитивизъм към началото на туристически сезон 2021.

Общината закупи видеоувеличител, който ще улесни хората със зрителни проблеми при ползване на админстративни услуги

  • 20 Апр 2021
  • 82
Общинска администрация спечели финансиране за подобряване условията на труд и обслужване на жителите и гостите на града.

Специализирано обучение за педагогически специалисти ще се проведе в Бургас

  • 20 Апр 2021
  • 102
На 21 април Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ще проведе специализирано обучение