Ремонтът на Центъра за подкрепа на лица с увреждания в жк "Братя Миладинови" е към своя край

Ремонтът на новия Център за подкрепа на лица с увреждания, който ще се намира в партера на бл. 42 в ж.к. "Братя Миладинови", е към своя край. Той ще осигурява дневни, полудневни и почасови услуги, като грижа, рехабилитация, терапия, консултиране, заместваща грижа и превоз със специализирано транспортно средство за предоставяне на мобилни услуги. Помещенията вече са напълно обновени и предстои да бъдат оборудвани и обзаведени, според нуждите на центъра. Монтирана е новата дограма и са поставени топлоизолация, осветителни тела и нови врати на Центъра. Таваните и подовете на стаите вътре също са ремонтирани, а стените им са измазани. Санитарните възли също вече са готови. Осигурена е и достъпна среда за потребителите. При ремонта Община Бургас е спазила всички принципи за достъпност, безопасност и функционалност на помещенията, като за нуждите на потребителите са осигурени помещения за групови дейности, зала за лечебна физкултура и помещения за индивидуални консултации със специалисти. Центърът за подкрепа ще бъде с капацитет от 30 места за дневна или 60 за почасова грижа на хора между 18 и 45 години и 4 места за осигуряване на т. нар. "заместваща грижа". В него ще има дневна стая за активни занимания, кухня с кът за хранене, зала за лечебна физкултура, медицински кабинет, кабинет на психолог, зала за арт и трудотерапия, зала за индивидуална работа и две стаи за почивка с капацитет за 5 лица с увреждания. Съвсем скоро ще бъде доставено специализираното оборудване, което ще включва уреди за рехабилитация, като масажна кушетка, велоергометър, стълба за рехабилитация, шведска стена, топки, дюшеци, многофункционални модули, уреди за активна мобилизация на глезена става и за активна мобилизация на раменна става, сензибол, кушетка с регулираща се височина за прилагане на кинезитерапевтични методики и др. За лицата, които не са в състояние да напуснат дома си, Центърът ще предостави възможност да се възползват от услугата "Заместваща грижа" в домашна среда. За осигуряването й ще бъде закупено специализирано транспортно средство, адаптирано за превоз на хора с увреждания, с което нуждаещите се ще бъдат превозвани от дома им до Центъра за консултация.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 103
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 93
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 90
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 100
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 59
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.