Местят бургаския кучешкия приют край в ж.к."Меден рудник"

Община Бургас стартира процедурите за изграждането на нов приют за кучета. Той ще бъде разположен в местността Карабаир, в околностите на комплекс "Меден рудник". Новият център за животни ще замени съществуващия в момента в местността "Пода", който е върху частен терен. На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде гласуван подробният устройствен план за обособяване на терен, където ще се намира новият приют за четириноги. Предвижда се отделянето на парцели за осигуряване на транспортен достъп и изграждане на трасета за техническа инфраструктура. След като бъде приет подробният устройствен план, ще се пристъпи към следващата фаза, която предвижда изработването на технически и инвестиционен проект. Новият приют ще отговаря на всички съвременни изисквания и в него ще бъдат надградени добрите практики на Община Бургас в грижите за четириногите. В момента в общинския приют за безстопанствени кучета в местността "Пода" се полагат грижи за около 70 животни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 135
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 148
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 130
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 168
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 118
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.