« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

От ГЕРБ-Бургас оттеглят решението за „Росенец“

  • 27 Юли 2020
Общински съвет да оттегли решението си по т.41 от проведеното заседание на през април месец за изменение на ПУП-ПРЗ в територията на лесопарк „Росенец“. Тази извънредна докладна входираха от председателят на Общински съвет проф. Севдалина Турманова и председателите на почти всички постоянни комисии към ОбС, избрани от ПП ГЕРБ. „През последните седмици бяха направени некоректни политически внушения, което доведе до изопачаване на истината и реалните мотиви за решенията на Общинския съвет. С цел да се нагнети общественото недоволство и във вреда на обществения интерес, фактите се представяха превратно, лансираха се неверни твърдения, че общината се е разделила със своя собственост в полза на частни лица. Така се подмени истинския смисъл на взетите решения„, мотивират се съветниците в докладната. В нея става ясно още, че заради спорното решение през април месец са били входирани няколко жалби в съда, по които са образувани две съдебни производства. Те правят невъзможно изпълнението на взетите решения – нито ще се осигури безвъзмездно финансиране чрез ПУДООС, нито санитарно-охранителна зона за националния обект. „В резултат на това се стигна до напрежение и разделение на обществото. Ние, като общински съветници смятаме, че нито един акт няма смисъл, ако той не получава безспорна обществена подкрепа, независимо от ползите, които ще донесе на обществото“, се пише още в докладната. Съветниците поясняват, че с решението на Общинския съвет през април се е дало възможност Община Бургас да подаде проектното предложение пред ПУДООС за изграждане на водоснабдяване и канализация в Росенец и рибарското селище в Ченгене скеле, както и да осигури санитарно-охранителна зона по искане на „Лукойл Нефтохим Бургас“ на стратегически обект – нефтопристанище от значение за националната сигурност на Република България. Община Бургас от своя страна придобива безвъзмездно над 1000 кв. м. в повече от частни имоти, което води до възможност за изграждането на нова улица с обществен паркинг, които да осигурят директен достъп до бреговата ивица. По този начин би се избегнала процедурата по отчуждаване и допълнително разходване на обществени средства.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 256
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 309
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 234
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 299
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 260
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.