Сладоледен фестивал на самия морски бряг ви очаква тази седмица в Бургас

Посетителите ще открият там най-вкусните, интересни и екзотични сладоледи - огромно богатство от вкусове, аромати и цветове, произведени в България и цял свят. Организаторите от Община Бургас ,Министерството на труда и социалната политика и Пристанище Бургас са се погрижили за атрактивна фестивална програма с много игри, дегустации, демонстрационни работилнички за сладолед с майстор-готвачи. Сладоледеното градче ще бъде официално открито в четвъртък следобед. На 31 юли сутрешната дегустационна среща ще бъде с екип на Българската национална телевизия, който ще приготвя мелби с различни плодове и украса от бисквити, заливки и др. Привечер един от най-интересните професионални кулинари у нас, участник в "Master Chef", шеф Николай Попов, ще приготви на място феерия от сладоледени изкушения. В рамките на няколко часа той ще презентира как се приготвя класическа рецепта за сладолед с бургундска ванилия, изкушение от черен сладолед от манастирско кисело мляко с активен въглен и лайм, като част от гурме десерт под формата на тарталета с мус от бял шоколад, горски плодове и пудра от малини. За децата ще има приготвен на място специален комплимент от домашни фунийки със сорбе от къпина, а за възрастните диня с българско краве сирене, като динята ще бъде инфузирана с алкохолно питие. В "сладоледеното градче" ще бъдат разположени шатри за участие на бургаското джелато Pozzeti, Yellow cat gelato - град Поморие, Raffy ice cream, сладкарска верига "Роза", сладоледен салон "Gelati", сладоледи "Нестле" и сладоледи "Cremona". Мястото за провеждане на фестивала е избрано специално заради удобното местоположение. Прогнозата за времето е изключително благоприятна за сладолед. Фестивалът на сладоледа се осъществява в рамките на Сладоледения уикенд - част от програмата за тематични уикенди в Бургас. Тук може да видите събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/581472069424090/ Програма: 30 юли /четвъртък/ 2020 г. 18:00 - 20:00/21:00 часа Откриване на "Сладоледения уикенд" Провеждане на забавни игри за деца и възрастни Арт работилници 31 юли /петък/ 2020 г. 10:00 - 12:00 ч. Приготвяне на сладоледени мелби с екип на БНТ 18:00 - 20:00/21:00 ч. Сладоледена демонстрация с шеф Николай Попов Арт работилници * През целия ден сладоледеното градче е отворено за любителите на сладоледа 1 август /събота/ 2020 г. 10:00 - 12:00 ч. Арт работилници 18:00 - 20:00/21:00 ч. Арт работилници *През целия ден сладоледеното градче е отворено за любители на сладоледа 2 август /неделя/ 2020 г. 10:00 - 14:00 ч. - сладоледеното градче е отворено за любители на сладоледа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 197
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 182
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 191
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 281
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 251
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.