Правителството осигури 13 млн. лв. за северния обход на Бургас

С постановление на Министерския съвет се предоставят 94 366 962 лв. за изграждането на участъка между Буховци и Белокопитово от АМ „Хемус“ и за предстоящото стартиране на строителните работи на северния обходен път на гр. Бургас. С осигурените 81 421 062 лв. ще се извършат разплащания на извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ - в участъка между Буховци и Белокопитово, на територията на областите Шумен и Търговище. Завършването на отсечката по договор е 2021 г., но строителите работят много мобилизирано и в случай че не възникнат допълнителни затруднения, е възможно строителството да приключи и по-рано от предвиденото. Останалите 12 945 900 лв. ще бъдат за авансови и междинни плащания при предстоящото стартиране на строителните работи и строителния надзор на северния обходен път на град Бургас. С изграждането на 4,7-километровото трасе транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София – Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на Бургас. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 215
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 199
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 208
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 284
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 255
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.