« октомври 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът на Бургас: Никой няма да строи бежански център в Бургас

Кметът на Бургас: Никой няма да строи бежански център в Бургас Бургас Бившата детска ясла на гърба на Руската гимназия в Бургас
"Не, не и не! Няма и няма!", с тези думи отговори кметът Димитър Николов във връзка с появили се слухове, че на гърба на руската гимназия ще се строи бежански лагер. Ако някой иска да стане популярен по този начин, кметът апелира това да става не за сметка на тревогите и страховете на бургазлии.

"Вчера разбрах, че вече има и организиран протест, че там ще се изгражда бежански център. Хората ще отделят свободно време да протестират за нещо несъществуващо. Свободна държава сме и разрешаваме всякакви протести, но не е честно към нашите съграждани.

Ние сме най-голямата община близо до българо-турската граница и ако нещо се случи, най-много ще пострада Бургас. Като кмет на Бургас, тази тема и мен ме притеснява. Не е честно с притесненията на хората да се трупат дивиденти".

В коментара си по темата бургаският кмет даде да се разбере, че до момента дори не е правено запитване за евентуално предоставяне на база за такъв ценвтър на територията на цялата община. "Най-официално, най-категорично, най-отговорно и най-сериозно се обръщам към всички мои съграждани: Никога и по никакъв повод - нито писмено, нито с електронно писмо, нито по телефона някой е търсил съдействие от Община Бургас за изграждането на бежански център. Най-малкото на този терен, който е упоменат", категорично отхвърли слуха Николов.

Пред медии той припомни, че в момента теренът е обект на съдебни спорове. "Първото дело приключи. Самата сграда вече е общинска собственост. Делата се водят по решение на ОбС, заради продажба от предходното ръководство на Общината на детската ясла на частна фирма. Продължават делата и за терена под сградата", обясни кметът.

Що се отнася до бъдещето на сградата и на терена, "ще го реши единствено и само този, който е упълномощен - това е Общинският съвет", добави той. Николов сподели още, че има няколко варианта за мястото. Тук може да се построят детска ясла или градина, допълнителен корпус към гимназията. Това обаче ще се решава след като се определи реалният собственик на терена.

Припомняме, че Петър Низамов - Перата тези дни алармира в социалните мрежи, че ще се строи бежански лагер на гърба на Руската гимназия и ОУ "Пейо Яворов". Перата твърди, че той ще е с капацитет близо 1000 души. Във връзка с това се организира и протест, който ще се състои на 21 октомври.
Източник: burgasnews.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас обявява класирането на кандидатите по основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

  • 29 Сеп 2023
  • 468
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво в рамките на третия прием на документи по програма Лайф.

Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта

  • 29 Сеп 2023
  • 546
Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта в училище За поредна година със спортен празник учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” отбелязаха Европейския ден на спорта.

Центърът за личностно развитие ще стартира новата учебна година с концерт на сцена „Охлюва“ на 2 октомври

  • 29 Сеп 2023
  • 406
С мащабен концерт на открита сцена „Охлюва“ от 17.30 часа на 2 октомври Центърът за подкрепа на личностното развитие ще започне новата учебна 2023/2024 г. В него ще вземат участие най-талантливите деца и ученици на Бургас, записани в школите към Центъра.

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 384
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 327
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.