« септември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът на Бургас: Никой няма да строи бежански център в Бургас

Кметът на Бургас: Никой няма да строи бежански център в Бургас Бургас Бившата детска ясла на гърба на Руската гимназия в Бургас
"Не, не и не! Няма и няма!", с тези думи отговори кметът Димитър Николов във връзка с появили се слухове, че на гърба на руската гимназия ще се строи бежански лагер. Ако някой иска да стане популярен по този начин, кметът апелира това да става не за сметка на тревогите и страховете на бургазлии.

"Вчера разбрах, че вече има и организиран протест, че там ще се изгражда бежански център. Хората ще отделят свободно време да протестират за нещо несъществуващо. Свободна държава сме и разрешаваме всякакви протести, но не е честно към нашите съграждани.

Ние сме най-голямата община близо до българо-турската граница и ако нещо се случи, най-много ще пострада Бургас. Като кмет на Бургас, тази тема и мен ме притеснява. Не е честно с притесненията на хората да се трупат дивиденти".

В коментара си по темата бургаският кмет даде да се разбере, че до момента дори не е правено запитване за евентуално предоставяне на база за такъв ценвтър на територията на цялата община. "Най-официално, най-категорично, най-отговорно и най-сериозно се обръщам към всички мои съграждани: Никога и по никакъв повод - нито писмено, нито с електронно писмо, нито по телефона някой е търсил съдействие от Община Бургас за изграждането на бежански център. Най-малкото на този терен, който е упоменат", категорично отхвърли слуха Николов.

Пред медии той припомни, че в момента теренът е обект на съдебни спорове. "Първото дело приключи. Самата сграда вече е общинска собственост. Делата се водят по решение на ОбС, заради продажба от предходното ръководство на Общината на детската ясла на частна фирма. Продължават делата и за терена под сградата", обясни кметът.

Що се отнася до бъдещето на сградата и на терена, "ще го реши единствено и само този, който е упълномощен - това е Общинският съвет", добави той. Николов сподели още, че има няколко варианта за мястото. Тук може да се построят детска ясла или градина, допълнителен корпус към гимназията. Това обаче ще се решава след като се определи реалният собственик на терена.

Припомняме, че Петър Низамов - Перата тези дни алармира в социалните мрежи, че ще се строи бежански лагер на гърба на Руската гимназия и ОУ "Пейо Яворов". Перата твърди, че той ще е с капацитет близо 1000 души. Във връзка с това се организира и протест, който ще се състои на 21 октомври.
Източник: burgasnews.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За 11-ти пореден път - Национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“

  • 26 Сеп 2022
  • 128
Тази година за 11-ти пореден път ще се проведе Националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“, който е част от културния календар на Община Бургас.

Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”

  • 26 Сеп 2022
  • 107
Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”. Проектът се организира от фондация “Борис Христов“ в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г.

Бургас за пореден път ще участва в Европейската нощ на учените

  • 26 Сеп 2022
  • 117
За шестнадесети път Бургас ще стане част от Европейската нощ на учените, която тази година ще се проведе на 30 септември. Организатор на събитията в града отново е Университет "Проф. д-р Асен Златаров", в рамките на националния проект КТРИО.

С благотворителна велосипедна обиколка КОЦ – Бургас набира средства за онкоболни

  • 23 Сеп 2022
  • 601
"Покарай и помогни!“ е мотото на благотворителната инициатива на Комплексен онкологичен център - Бургас за събиране на средства, които ще се използват за закупуването на апаратура за лечение на онкоболни пациенти в Отделението по онкохирургия. Тя ще се проведе на 24 септември, събота.

Срещи и събития с големи артисти очакват Бургас от 5 до 8 октомври

  • 23 Сеп 2022
  • 457
Тази есен от 5 до 8 октомври (сряда до събота включително) Бургас, бургазлии и гостите на града ще се радват на цяла плеяда вълнуващи срещи с големи творци и тяхното изкуство. Те ще се случат в рамките на петото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест (ППАФ).