С "Уикенд на Мария" продължават тематичните уикенди на Бургас

Това лято Община Бургас организира ежеседмично тематични уикенди в подкрепа на местния туризъм. Един от предстоящите е посветен на Мария и всички, които носят това име. Става въпрос за почивните дни 15 и 16 август, събота и неделя, като на 15 август българите отбелязват християнския празник Голяма Богородица. По повод Уикенда на Мария, още днес можем да съобщим, че каним всички хора с това име да дойдат и отпразнуват имения си ден в Бургас. Нашият жест към тях ще бъде осигуряването на безплатен достъп до живите изложби на аквариумни риби и пеперуди, както и до всички музеи в града. Само на 15 август всички, които носят името Мария и неговите производни имена, независимо от пол, възраст и местоживеене, ще бъдат допуснати без входна такса в изброените места. За целта е нужно да покажете на входа своята лична карта, като закрие с пръст повечето данни. Нужно ни е да видим само името и снимката, за да се уверим, че наистина празнувате имен ден на тази дата. Всички придружители заплащат такса. Жестът е само към имениците. Ето и повече за безплатните атракции: * Изложбата "ЗА-РИБЯВАЩО" се намира в Културен център "Морско казино". Тя съдържа красиви екзотични риби, експонирани в 29 аквариума. В живата изложба са включени над 60 вида риби от всички познати океани и морета. * Изложбата с живи тропически пеперуди ще откриете в експоцентър "Флора" в Морската градина на Бургас. Те се излюпват на място от какавиди, които също можете да разгледате там. * Регионален исторически музей - Бургас ще ви очаква с всичките си 4 експозиции: Археологическа, Историческа, Етнографска и Природонаучна. Извън изброените безплатни за имениците предложения, в средата на август в Бургас има още куп приятни събития и места, които да посетите. По това време ще има подготвена богата програма, посветена на остров Света Анастасия и неговия празник: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43434. На 14 и 15 август са последните две вечери от тазгодишното издание на фестивала "Джаз в Бургас": https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/42966. През всички дни до края на септември ви очаква и Фестивалът на пясъчните скулптури: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/43213.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 104
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 111
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 116
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 153
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 128
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.