Бургас започна подготовка за зимния сезон

Представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха готовността за предстоящия зимен сезон. На срещата бяха координирани начините за реакция при възникването на усложнена обстановка и превантивните мерки за осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурните мрежи при зимни условия. За почистването на улиците и комплексите в Бургас ще се грижи консорциум "Титан - Бургас" От фирмата са осигурили 35 машини, 400 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед за насипване по пътищата. Общинската пътна мрежа и кварталите ще се поддържат от фирма "Чистота" ЕООД, която разполага с 19 специализирани машини, 259 тона пясък, 80 тона сол и 32 тона луга. За поддръжката на републиканската пътна мрежа ще се грижи Областно пътно управление, които в момента набавят необходимите материали. Комисия от експерти на Община Бургас, ОД на МВР-Бургас и КАТ ще проверят на 11 ноември изправността на наличната техника на пътноподдържащите фирми. При необходимост Жандармерията ще осигури още 2 високопроходими машини, а "Пожарна безопасност и защита на населението" ще осигурява помощ на хора в трудно достъпни места и закъсали в снега автомобили. От Бургаския затвор обещаха отново да съдействат с мобилна група от 20 души, лишени от свобода, които да почистват заледените спирки от градския транспорт и тротоарите около тях. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че лечебните заведения на територията на общината имат необходимите лекарства и медикаменти, заредени за един месец напред, а линейките на Спешна помощ вече са със зимни гуми и са минали технически преглед за работа при зимни условия. Детските и учебните заведения, които се отопляват с локално парно, имат необходимото гориво за отопление през студените месеци, уверяват от Регионалния инспекторат по образование. От EVN споделиха, че имат три дежурни екипа и възможност за осигуряване на допълнителни екипи, а ВиК имат 7 дежурни екипи в делничните дни и 4 – през почивните. И двете дружества обявиха, че разполагат с високопроходима техника. Общинският превозвач "Бургасбус" също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери. От ОП „Транспорт“ споделиха, че Центърът за видеонаблюдение на трафика ще следи в реално време пътната обстановка при зимни условия и при необходимост ще изпраща информация на отговорните институции. На срещата присъстваха представители на Община Бургас, „Пожарна безопасност“, Пътна полиция, Жандармерия, Бургаския затвор, Военен гарнизон - Бургас, общинските фирми "Бургасбус", "Чистота", "Хляб и хлебни изделия", БКС, консорциум "Титан-Бургас", "Черноморски солници", "Лукойл Нефтохим Бургас", ВиК-Бургас, EVN, Топлофикация-Бургас, Летище Бургас, Пристанище Бургас, РИО, РЗИ, ЦСМП, Областно пътно управление, кметове и кметски наместници и др.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 74
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 85
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 89
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 133
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 111
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.