Започна подмяната на старите печки на дърва с екологични уреди в Бургас

  • 07 Авг 2020
Няколко семейства в Бургас вече са оборудвани с нови отоплителни уреди на екологично гориво, които заменят старите печки на дърва и въглища. Подмяната започна, след като Община Бургас подписа договор с фирмата доставчик на техниката. Новите уреди се осигуряват безплатно по Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" по Програма LIFE. В пилотната фаза на проекта бяха одобрени над 80 кандидати, които до началото на новия отоплителен сезон ще получат новите уреди в домовете си. Те се монтират безплатно и имат гаранция от 5 години. Според предварителния график монтирането на новите печки, които ще ограничат в значителна степен отделянето на фини прахови частици и вредни емисии във въздуха, трябва да приключи до средата на месец октомври. Основната фаза на проекта предвижда да бъдат подменени старите пачки на твърдо гориво на още 1914 домакинства. Целта на реализирането на проекта е да се намали нивото на замърсяване на атмосферата с фини прахови частици, а дейностите обхващат районите Централна градска част, квартал "Възраждане" и комплексите "Лазур", "Братя Миладинови" и зона Г на "Меден рудник". Реализирането на Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" е част от мерките, които Община Бургас прилага за подобряване качеството на въздуха. Той се изпълнява съвместно от общините Бургас, София, Велико Търново, Русе Силистра и Стара Загора.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 54
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 62
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 78
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 86
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас