Община Бургас с програма за малки арт проекти

През настоящата година програмата ще изразходва двойно повече средства. Те ще бъдат отпуснати на авторите на 26 отделни проекта (някои вече реализирани). Сред тях има такива, които кандидатстват ежегодно, но също така и много нови артист-изпълнители, престрашили се да участват, които бяха одобрени за финансиране от експертна комисия. В края на август пред бургаската публика ще бъдат представени шест нови проекта по програмата: * На 23 август от 20:30 часа при Стената на приказките в Морската градина ще бъде представен "Магическият свят на любовта" - съвременен мултимедиен музикален концерт с участието на Нина Вангелова - автор на проекта, и Симона Харизанова. * От 24 до 28 август в Галерия "Георги Баев" ще се проведат "Дни на изкуствата - живопис, мода и анимация", с ръководител Надя Пеовска. * На 26 август от 19:00 часа остров Света Анастасия ще стане сцена на "Световните хитове". Калки, Мартина Табакова и струнен квартет 'Viva' ще изнесат концерт със световноизвестни дуети, аранжирани за солисти и камерен състав. * Отново на 26 август, от 18:00 часа, в залата на Националната художествена академия - Бургас, Морска гара, ще се открие изложба на геометричната абстракция "Отвъд хоризонта: Нов Бургас", с куратор Георги Димитров. * На 28 август, от 19:30 часа, на терасата в Културен център "Морско казино", публиката ще се наслади на концерт за китара, перкусии, чело и гласа на талантливата бургазлийка Теодора Станчева. * На 30 август, от 18:00 часа, в зрителната зала на Сдружение "Артем", Новата поща, ще се проведе оперен концерт на участниците във Втория майсторски клас на Венцислав Атанасов, Софийска опера и Нобору Аомори - преподавателка от Япония. Гост в концерта ще е примата Габриела Георгиева. Когато наближи времето за тяхното провеждане, ще съобщим повече подробности за новите проекти. Последни новини Утре дават начало на 4-дневните тържества за празника на остров Света Анастасия сряда, 12 август 2020 Вдъхновителят Тео откри Младежкия StartUp Фест в Бургас сряда, 12 август 2020 „С книга на плажа“ започва утре, в 20 часа представят книга и филм за незабравимия Георги Парцалев сряда, 12 август 2020 Най-забавните и нашумели тийн звезди идват в Бургас за първия инфлуенсърски фест сряда, 12 август 2020 На 15 август всички именици могат да посетят безплатно няколко бургаски атракции сряда, 12 август 2020 100 мъжаги ще се сблъскат на бургаския плаж в национален ръгби турнир сряда, 12 август 2020 Изящни прима балерини изпълниха фрагменти от известни спектакли на представянето на книгата за проф. Хикмет Мехмедов „Четири имена за една личност" сряда, 12 август 2020 В четвъртък ще се проведе втора част на кампанията за превенция на слънчевите изгаряния сряда, 12 август 2020 Биеналето „Приятели на морето” отново събира в Бургас утвърдени творци от цялата страна сряда, 12 август 2020 Тази година Община Бургас подкрепя финансово 26 малки културни проекта сряда, 12 август 2020 Всички новини

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Срокът на всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК се удължава до края на м. февруари

  • 30 Сеп 2020
  • 24
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане.

Болницата в Айтос ще приема само пациенти с COVID-19

  • 30 Сеп 2020
  • 86
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличения брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Ахладова: "Докладът на ЕК за България е положителен и обективен"

  • 30 Сеп 2020
  • 78
Докладът за върховенството на закона за България е положителен и обективен, той очертава постигнатите резултати, каза в коментар правосъдният министър Десислава Ахладова.

Министър Николова: Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40

  • 30 Сеп 2020
  • 77
Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша.

Докладът на ЕК: "Липса на прозрачност в медиите и предизвикателства в борбата срещу корупцията"

  • 30 Сеп 2020
  • 75
Липсата на прозрачност при собствеността на медиите, все по-чести заплахи срещу журналисти от всякакъв вид и предизвикателства в борбата срещу корупцията - това са основните критики в доклада за България в новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.