Двудневен празник на българския фолклор ще се проведе в Летния театър

Двудневен празник с фолклорните песни, танци и традиции на Мизия, Добруджа и Странджа ще се проведе в Летния театър в Морската градина на 19 и 20 август /сряда и четвъртък/. Без да има претенциите да замести обичания от бургазлии и гости на града по това време на годината Международен фолклорен фестивал, отменен поради ограниченията на епидемиологичната обстановка, Община Бургас реши да компенсира жителите с две вечери, посветени на традиционния български фолклор. На 19-ти август на сцената на Летния театър ще представят уменията си професионалните ансамбли "Мизия" от град Търговище и "Добруджа" от град Добрич. Началото ще бъде от 20.00 часа, а входът - свободен. Втората вечер - 20-ти август, ще започне от 19.00 часа на сцена пред Летния театър, когато децата от ДФТА "Радост", ДФА "Трите пъти" и ДФТА "Атанас Манчев" ще зарадват гостите с фоклорни танци. Веднага след тях, ще започне концертът на три доказани професионални бургаски ансамбъла - "Лукойл - Нефтохим", "Атанас Манчев" и "Никола Гинов". Програма Фолклорно наследство 19.08.2020 г. 20:00 часа Сцена Летен театър Бургас с Песните и танците от Мизия, през Добруджа, до Странджа Професионален фолклорен ансамбъл "Мизия" - град Търговище Фолклорен ансамбъл Добруджа, - град Добрич 20.08.2020 г. Частица вечност за бъдното 19:00 часа Сцена пред летния театър ДФТА "Радост" -. хореограф Надя Иванова, ръководител Димитър Гинев ДФА "Трите пъти" - ръководител от Марио Егов ДФТА "Атанас Манчев" - хореограф Павлина Кръстева, ръководител Димитър Тонев 20:00 часа Летен театър Бургас Фолклорен ансамбъл "Лукойл" - Нефтохим" - Бургас - ръководител Марио Егов Фолклорен ансамбъл "Никола Гинов" - ръководител Димитър Гинов Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" - ръководител Димитър Тонев Солисти от професионален фолклорен ансамбъл "Странджа"

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 112
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.