« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Връчват наградата „Емил Чакъров“ на маестро Ивайло Кринчев

Първият носител на престижния приз, носещ името на световноизвестния български диригент, е цигуларят Минчо Минчев, който също е извоювал световна слава. Наградата ще бъде връчена официално по време на спектакъла "Хубавата Елена" - на 25 август, вторник, от 20.00 часа, на сцената на Летния театър в Бургас. С комичната опера в две действия от Жак Офенбах официално ще бъдат закрити Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Режисьор на "Хубавата Елена", по либрето на Анри Мейак и Людовик Алеви, е доц. д-р Александър Текелиев, сценографията е на Борис Стойнов, художник на костюмите е Цветанка Петкова-Стойнова, диригент на хора - Невена Михайлова, хореографията е на Гриша Роглев, концертмайстор е Йордан Ковачев, помощник-режисьор - Петър Тихолов. В ролята на Хубавата Елена, царица на Спарта, съпруга на Менелай, на сцената на Летния театър ще излезе прекрасното мецосопрано Йоана Кадийска. Маестро Ивайло Кринчев завършва Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" - София със специалностите "Хорово дирижиране" в класа на проф.Лилия Гюлева и "Оперно-симфонично дирижиране" при Димитър Манолов и проф. Иван Вульпе. Участва в майсторските класове по симфонично дирижиране под ръководство на проф. Иля Мусин, Санкт Петербург и проф. Карл Остерайхер, Виена. От 1990 г. до 1996 г. е диригент в Бургаската опера и филхармонията, а от 1996 до 1999 г. е и директор на Операта. Под негово ръководство за първи път там са поставени оперите "Дон Жуан" и "Норма". Той е и един от основателите и участниците в първото издание на музикалните празници на името на Емил Чакъров, открити с ,,Реквием" от Джузепе Верди под негово ръководство. На следващата година вече работи като артистичен директор и диригент за продуцентска агенция "Евростейдж", Амстердам, Холандия и дирижира множество оперни спектакли в Холандия, Португалия, Испания, Франция и Швейцария. Гостувал е на много симфонични оркестри и оперни театри в България, Румъния и Сърбия. Има записи за БНР и БНТ. От 2002 г. има ежегодни изяви в Южна Корея. Дирижира редица симфонични и камерни оркестри и провежда майсторски класове в различни университети. През 2007 г. е диригент на операта "Бътерфлай" от Джакомо Пучини, с участието на оркестъра на Софийска опера и записана от националното радио KBS. През 2018 г. е поканен за международната суперпродукция на операта ,,Аида" от Джузепе Верди, съвместно с оперните театри на Дегу и Куангджу и с участието на националния хор от Сеул. От 2015 г. е главен диригент на Старозагорска опера. Преподавателската си дейност в НМА започва през 1993г. по специалностите "Оперно пеене с диригент" и "Оперно-симфонично дирижиране". През 2005г. получава научното звание доцент. През 2014 г. придобива образователната и научна степен ,,доктор", а от 2015 г. - академичната длъжност професор. През периода 2012 - 2016 г. е завеждащ катедра Музикално-сценично изкуство към ВФ на НМА, а от 2016 г. - заместник-ректор.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Спират движението по пътя „Рудник“ – Брястовец заради силен вятър и снегонавявания

  • 27 Ян 2021
  • 83
Община Бургас затваря временно пътя между квартал "Рудник" и село Брястовец. Шофирането там е опасно заради силен вятър и снегонавявания. Общински служители и почистваща техника са на място.

Култови цитати от BG филми ще четем това лято по бургаските пейки

  • 27 Ян 2021
  • 69
Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и градът става една от най-търсените дестинации у нас за почивка, забавление, спорт, рекреационен и културен туризъм. Общината мисли още отсега как да го направи още по-интересен за своите жители и гости.

ВиК ще подменя тръбите под приоритетни улици по искане на кмета

  • 27 Ян 2021
  • 88
На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран и предварително обявен списък с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК, за да бъде съобразена с него капиталовата програма на Община Бургас.

Общинският съвет даде зелена светлина за ремонт на медицински кабинети

  • 27 Ян 2021
  • 77
Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване на здравните и социални услуги в Бургас. Те дадоха съгласие общинска администрация да започне ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Общината извършва мащабно почистване на речни корита

  • 27 Ян 2021
  • 81
По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец.