„Дни на изкуствата“ в Бургас ще бъдат посветени на живописта и анимацията

Организатор на събитието и ръководител на ателиетата по живопис е Надя Пеовска. В рамките на пет дни те ще се запознават с различни бележити бургаски художници, които са оставили богато културно наследство за града ни - Георги Баев, Стоян Цанев, Руси Стоянов и Димитър Тончев. Проекта има за цел да представи на участниците четири значими бургаски творци в четири последователни дни. Това са творци, които са оставили следа в културния живот на града, но са почти незастъпени в училищното образование по изобразително изкуство. Децата ще бъдат запознати с тяхното творчество под формата на снимков материал, видео презентация и др. Тяхната задача ще бъде да създадат живописни творби, вдъхновени от тях. Последният ден ще бъде посветен на анимацията, където деца на възраст от 5+ ще могат да създадат своите първи анимации на принципа на стоп-моушън заедно с младата и талантлива Йоана Арнаудова. Участниците ще създават своя собствена анимация по зададена тема. По-малките участници ще бъдат асистирани, а по-големите ще могат сами да я изграждат чрез приложение на своите мобилни устройства. За целта ще се създаде група във фейсбук, където всички по-големи участници ще могат да качат своите анимации. Така ще се създаде и място за комуникация между самите тях, а може би и пространство за последващи анимации. Всички анимации ще вземат участие в заключителната изложба и представяне на продукта на всеки участник. Събитието се организира по Програма за съфинансиране на културни събития от Община Бургас, а партньори по проекта са Галерия "Георги Баев" и платформата "Go to Burgas". Вход е свободен, а записването става с предварително потвърждение по телефона - 0899 305 024. Ето и пълната програма на Дни на изкуствата в Бургас: Понеделник, 24 август 10:00 ч. - 14:00 ч. Запознаване с творчеството на Георги Баев и провеждане на Ателие Живопис с Надя Пеовска Вторник, 25 август 10:00 ч. - 14:00 ч. Запознаване с творчеството на Стоян Цанев и провеждане на Ателие Живопис с Надя Пеовска Сряда, 26 август 10:00 ч. - 14:00 ч. Запознаване с творчеството на Руси Стоянов и провеждане на Ателие Живопис с Надя Пеовска Четвъртък, 27 август 10:00 ч. - 14:00 ч. Запознаване с творчеството на Димитър Тончев и провеждане на Ателие Живопис с Надя Пеовска Петък, 28 август 10:00 ч. - 12:00 ч. Работилница Анимация с Йоана Арнаудов 13:00 ч. - 15:00 ч. Работилница Анимация с Йоана Арнаудова Вторник, 1 септември 19:00 ч. Заключителна изложба и прожекция на създадените анимации

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Жребият за номерата в изборната бюлетина - на 2 март и в ограничен формат

  • 25 Фев 2021
  • 43
В залата ще се допуска по 1 представител на партия и до двама за коалиция.

КС образува дело по казуса за фигурата на прокурора, разследващ главния

  • 25 Фев 2021
  • 36
Конституционният съд образува дело по искането на президента Румен Радев да бъдат обявени за противоконституционни част от текстовете, с които беше създадена фигурата на прокурора, разследващ главния прокурор.

Поставят „легнал полицай“ в началото на велоалеята за „Сарафово“

  • 25 Фев 2021
  • 44
На 1 или 2 март, в зависимост от метеорологичната обстановка, ще бъде извършено полагане на изкуствени неравности "легнал полицай" в началото на велоалеята за „Сарафово“.

Започна изграждането на нов паркинг със 100 места в „Меден рудник“

  • 25 Фев 2021
  • 41
Поискаха го хората от три панелни блока – 23, 24 и 25. Проектът ще бъде изпълнен със средства от перото за поддръжка на инфраструктурата в общинския бюджет. Той предвижда още монтиране на осветление и тротоари.

Митрополит Йоаникий: Скулптурата на Боян Мага да се премахне. Антицърковна е, проповядва сатанизъм

  • 25 Фев 2021
  • 51
В писмо до Диян Димов, изпълнителен директор на пристанище Бургас, Димитър Николов, кмет на Община Бургас, както и Вълчо Чолаков, областен управител, митрополит Йоаникий споделя, че поставената скулптура не е била предмет на синхронизиране с отговорните институции и без обсъждане с обществеността.