Кирил Домусчиев завежда дело за клевета срещу Васил Божков

"По повод безпрецедентните опити на обвиняемия Васил Божков и свързаните с него сайтове за фалшиви новини за дискредитиране на моята личност и бизнес, заявявам, че ще предприема всички допустими от действащото законодателство действия и мерки срещу всеки, който тиражира и разпространява лъжи и клевети, свързани с моето име. Лично срещу Божков ще заведа дело за клевета, заради твърденията му в негов пост във Фейсбук", написа Домусчиев. "В името на личното ми достойнство, чест и авторитет, както и доброто име, престижа и търговската репутация на свързаните с мен бизнес партньори и служители, без да слизам в низостта на фалшификатите и техните автори, днес подадох сигнал до ГДБОП-МВР за разследване", добавя бизнесменът. "Нямам съвместен бизнес с г-н Делян Пеевски нито на територията на Република България, нито извън нейните предели и това лесно може да бъде установено посредством справка в съответните публични регистри. Всеки опит за внушение на подобна свързаност е откровена лъжа и повод за предприемане на действия по съдебен ред от моя страна", заявява той. "Наясно съм, че с обективната си и независима политика за отразяване на събитията в страната, Нова телевизия е неудобна за обвиняемия Васил Божков и не обслужва него и неговите приближени лица, но твърдо заявявам, че клеветите им няма да променят работата на най-гледаната и уважавана медия в България. Тя служи единствено на зрителите, в името на които Нова ще продължи да бъде лидер сред българските медии с прозрачната си новинарска политика, с най-атрактивните телевизионни шоу програми, с най-интересните и нови български сериали", пише още Кирил Домусчиев. "Нова и всички останали мои бизнеси са създадени и работят законосъобразно. Това винаги е било така и ще бъде и занапред! #ВИНАГИ В ИМЕТО НА ИСТИНАТА И ЗАКОННОСТТА!", завършва постът на бизнесменът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 51
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 252
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 229
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 243
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 443
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.