« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учебната година във всички бургаски училища започва присъствено

Основание за това даде и представителното анкетното проучване направено от синдиката за нагласите сред учителите . Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ организира анкета сред учителите, преди започването на учебната година.На въпроса какъв да бъде учебния процес от 15 септември, 82% от учителите са избрали редовен учебен процес. Едва 13% пък са за обучение в електронна среда. /аналогично както при извънредното положение/ и 6% са съгласни на хибридно обучение /редовни часове и обучение в електронна среда след тя Рамката от правила, която изработва МОН е изработена и всяко училище вече работи по аварийни планове, при заразен ученик или служител. Работи се за превенция на конфликтните точки, при среща на повече ученици и персонал, заниманията по интереси и координацията между образователни институции, във връзка с заложените учебни и проектни дейности. Разбира се трябва да има готовност След започване на учебната година, в динамиката на новата среда и усещанията за сигурност и опасност да влияят на решенията, при едно влошаване на ситуацията - сочат изводите от изследването на синдикатите. 81% от учителите обаче не приемат родителите да могат да избират дистанционно обучение, при редовен учебен процес за своите деца, макар и да няма такава възможност Разбира се избор по здравословни причини е заложен и сега в хипотезата на нормативните документи/. Във връзка с някои родителски предложения учителите да работят редовно, а след това да преподават втори път материала в електронна среда, 85% от учителите са готови да протестират със законови средства, защото претовареността и рискът за тях и без това и сега са огромни. Само 12 % от учителите са съгласни да работят над нормата, без заплащане, да осигурят електронно обучение на своите ученици.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 424
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.

Програма за честване на 145 години от Освобождението на Бургас

  • 03 Фев 2023
  • 371
В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи.

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 692
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 666
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Община Бургас ще предоставя здравни услуги чрез телемедицина на трудноподвижни и самотни възрастни граждани

  • 01 Фев 2023
  • 687
Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната подкрепа на общинските съветници днес.