« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започна мащабен ремонт на летище Бургас

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – оператор на летище Бургас, днес официално даде началото на мащабни инфраструктурни проекти за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране „А“ (алфа) и „H“ (хотел) на бургаското летище. Символичната първа копка направиха Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД г-н Улрих Хеппе, кметът на Бургас – г-н Димитър Николов, Областният управител г-н Вълчо Чолаков, директорът на летище Бургас – г-н Георги Чипилски и представители на строителните фирми. Проектите включват рехабилитация на около 50 000 кв.м. от пътека за рулиране „H“ и пътека за рулиране „А“, както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката на летище Бургас, и оборудването на светлинните подходи. Изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на аеропорта и развитието на целия регион. Общата стойност на инвестицията на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД в посочените проекти е повече от 12 милиона лева, а в изпълнението на проектите се очаква да бъдат заети над 200 работници и служители само на територията на летището. За осъществяване на строително-ремонтните работи в близост до пистата за излитане и кацане, летище Бургас ще бъде затворено до 30 декември 2016 г.. За периода 2006 – 2016 година Фрапорт Туин Стар инвестира повече от 350 милиона лева в летищата в Бургас и Варна. „През първите десет години от концесията ние напълно променихме облика на двете летища, които са врата към българското Черноморие. Продължаваме напред. Развитието на летищата в Бургас и Варна е непрекъснат процес - нашата инвестиционна програма тази година включва общо 64 проекта, а за следващата са планирани дори повече“, каза г-н Улрих Хеппе.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 240
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 284
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 219
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 276
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 241
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.