Предлагат разширяване на учебната база на ПМГ и ПГРЕ с нов корпус

Учебната база на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и ПГРЕ "Г. С. Раковски" да бъде разширена с нов корпус в училищния двор, който ще позволи преминаването на едносменен режим на обучение. Това е записано в докладна записка от кмета Димитър Николов, която ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 септември. Предложението за разширяването на учебната база е постъпило в общината от директорите на двете учебни гимназии. В него те посочват, че за нуждите на образователната дейност и предстоящо преминаване в едносменен режим на обучение е налице необходимост от реализиране на ново инвестиционно намерение за изграждане на нов учебен корпус в двора на училището. Причината въпросът да бъде подложен на гласуване е, че според действащия Подробен устройствен план, в рамките на имота са отредени 11453 кв. м. за застрояване, а предварителните изчисления сочат, че при 1950 ученици, които се обучават в момента в тези две гимназии, необходимата площ за строителство е 15600 кв. м. Прогнозната разгъната застроена площ /РЗП/ на новия корпус ще бъде от 4000 кв. м., което означава, че показателят за интензивност на застрояване трябва да се увеличи от 1.2 до 1.5, а плътността за застрояване до 34 % при норма от 40 %. ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и ПГРЕ "Г. С. Раковски" са едни от най-добрите училища в града, а техните възпитаници - традиционно са с най-голям брой медали от национални и международни олимпиади и състезания, както и с най-високи оценки от държавните зрелостни изпити. За да се реализира новия корпус, обаче, е необходимо да бъде проведена процедура за изменение на устройствения план. Промяната трябва да получи първо одобрението на Общински съвет, а след това и на Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 44
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 61
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 77
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 85
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас