След 3 дни започва месецът на литературата в Бургас

  • 28 Сеп 2020
Многообразието от жанрове в Есенните литературни празници ще се разгърне в поетични и белетристични вечери и премиери. От 1-ви до 29-ти октомври в Дома на писателя на ул. "Вола" 1 ще се разгърне многообразието от жанрове - поетични и белетристични вечери, премиери, срещи с писатели. Откриването на литературните празници ще бъде по традиция на 1 октомври, четвъртък, от 18.00 часа със спектакъл на режисьора Симеон Димитров и на Добрина Топалова, с участието на актьорите Димитрина Тенева, Стоян Памуков и Алекс Анмахян. Вечерта, посветена на бургаската поезия - "Отложена е есента", ще се проведе на 5 октомври от 18.00 часа с актьорите Невена Цанева и Тони Минасян. Иван Гранитски ще представи на 7 октомври "Романът на Захарий" на автора Любомир Котев, а Недялко Йорданов и д-р Елена Алекова ще представят поетичната книга на Атанас Капралов "Приближаване до взрива" на 8 октомври. На 15 октомври Георги Райков ще представи книгата "Автобиографични изповеди", с която ще бъде отбелязана 140-та годишнина от рождението на Петко Росен. Проф. Михаил Неделчев ще запознае публиката на 20 октомври с новото юбилейно фототипно издание на първа книжка и своята съавторска книга с Елка Трайкова - "100 години списание "Златорог". Разказите "Рибки мренки" на Гергана Стоянова ще бъдат представени от Ваньо Вълчев на 22 октомври от 18.00 часа, а на 26 октомври ще ни запознае с романа на Мина Кръстева - "Градежът". Литературните празници ще бъдат закрити на 29 октомври с "Морски смях" - специално издание за вечерта на хумора с участието на актьора Стоян Памуков и акустичния сет на Мариана Добрева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 54
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 66
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 74
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 127
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 105
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.