« март 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

"София филм фест" акостира на брега от 1 октомври в Бургас

Прожекциите ще са в салона на ДТ “Адриана Будевска”. Началото дава нашумелият “Бащата” на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Още срещи с български заглавия и техните автори предстоят в изданието. На 5 октомври очакваме режисьора Анри Кулев, за да представи лентата си “Имало една война”. На 7 октомври Иван Черкелов ще говори за филма “Не влизай в пререкание с персонала на банята”. В последния ден на феста, когато ще бъде прожектиран „Сестра“ среща с публиката ще имат и неговите създатели режисьорът Светла Цоцоркова и сценаристът Светослав Овчаров. Сред чуждестранните продукции се открояват награденият с няколко награди „Оскар“ “Паразит” от Южна Корея и „Младият Ахмед“ на майсторите на социалното кино братята Дарден. Руската школа присъства с представяния в програмата “Особен поглед” на фестивала в Кан „Върлината“ на Кантемир Балагов. Спазена е традицията да се представя и късометражно кино преди основните прожекции. Зрителите за поредна година влизат в ролята на жури и могат да оценяват гледаните филми. Лентата с най-висока обща оценка ще получи втората статуетка “Сребриста чайка”, дело на художника Никола Станчев. На 9 октомври като част от програмата на "София филм фест на брега" ще бъде представено реставрираното копие със субтитри на литературен български език на третата част на “Мера споредъ мера” на режисьора Георги Дюлгеров. Професорът е председател на фестивалното жури. На 30 септември, точно на рождения си ден, в родния Бургас премиерно той ще представи книгата "Биография на моите филми", която разкрива непознати моменти от живота по време на снимки на вече класически за българското кино филми като "Мера според мера", "Авантаж" и "Изпит".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Отложиха гласуването на пенсиите за 92-ма певци и и артисти

  • 05 Мар 2021
  • 326
В последния си работен ден парламентът отложи гласуването за отпускане творчески пенсии на нови 92-ма певци, музиканти и артисти, сред които са Силвия Кацарова, Георги Христов, братя Аргирови, Христо Кидиков и др.

Сеизмолог: Земетресенията в Гърция не могат да активират огнищата в България

  • 05 Мар 2021
  • 159
Ние се намираме на над 200 км, така, че няма никаква възможност за индуциране на сеизмична активност в нашите зони", обясни сеизмологът Емил Ботев в ефира на „Здравей, България".

В началото на май Бургас отново ще е BG столицата на цветята

  • 05 Мар 2021
  • 160
Тази година Националната изложба на цветя „Флора Бургас“ – една от емблемите на града – ще се проведе в периода от 29 април до 9 май.

Момче преби дете заради момиче, докато други снимат с телефоните си

  • 05 Мар 2021
  • 167
Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче – на 13. Причината за агресията е момиче, което не го удостоявало с внимание.

Започна предизборната кампания

  • 05 Мар 2021
  • 169
Предизборната кампания се открива днес, 30 дни преди вота на 4 април. Тя ще продължи до 24 часа на 2 април. Според приетите от Централната избирателна комисия правила за условията и реда за провеждане на кампанията, предизборната агитация е забранена 24 часа преди изборния ден и в самия изборен ден. В надпреварата за 45-ото Народно събрание участват 30 партии и коалиции.