Община Бургас се включва в Национална кампания „Световен ден на ходенето“ 2020 тази неделя

Бургас се присъединява към националната спортна проява "Световен ден на ходенето" на 4 октомври, неделя. Дестинацията в морския град ще бъде крайбрежната алея в Приморски парк. Определеният маршрут се простира от пешеходната зона на Пристанище - Бургас до зоната на бургаските солници. Мястото е едно от най-предпочитаните от бургазлии за различни видове спорт и физическа активност. В проявата могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и хора в неравностойно положение. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Запечатайте момент от своето участие, като изпратите снимка или видео на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или ги споделите директно на фейсбук страниците на Община Бургас - https://www.facebook.com/Burgas.Municipality и Българска Федерация спорт за всички - БФСВ - "обичам да спортувам", и/или слоган "аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето". По този начин ще дадете своя принос в популяризирането на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички. Бъдете активни, усетете удоволствието от спорта и се насладете на хубавото време, което ни очаква през уикенда, с разходка и добро настроение! * Световен ден на ходенето се организира от Българска федерация спорт за всички за 28-ми пореден път, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население "БУЛФАР'2020". Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА. То има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена форма на физическа активност - ходенето. В България се провежда ежегодно от 1993 г. в цялата страна. В световен мащаб, програмата се подпомага от Международния олимпийски комитет, който всяка година финансира проявата в отделни страни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Трамвай на приказките се движи вече в София

  • 30 Май 2024
  • 69
Трамвай на приказките се движи по столичните улици.

Мъж и жена са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курорта "Слънчев бряг"

  • 30 Май 2024
  • 85
Мъж на 50 години и жена на 44 години са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курортния комплекс "Слънчев бряг", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Министър Стоянов: 156 сигнала за нарушения на изборния процес има към момента в МВР

  • 30 Май 2024
  • 83
Образуваните на етапа досъдебни производства са 70 - над два пъти повече спрямо миналата година

БУРГАСКИТЕ МОТОРИСТИ ЩЕ ЗАРАДВАТ ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 30 Май 2024
  • 81
За седемнадесета поредна година членове на Мото клуб "Морски братя" - Бургас ще участват в празничното отбелязване на 1 юни, Деня на детето.

Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево

  • 30 Май 2024
  • 89
Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево