« септември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ученици събират средства за учителката и бард, която се нуждае от лечение в Германия

Бургаски ученици събират средства за учителката и бард от Бургас Надежда Райкова, която е с прогресиращ карцином на синусите и се нуждае от лечение в Германия. Единствената надежда за лечение и пълно оздравяване й дават лекарите от Хайделберг, но сумата от 30 000 евро е непосилна за Надежда Райкова, а всяко забавяне може да е фатално за нея. „Видимо в началото нещата потръгнаха добре, но във втория месец с едното око започнах да виждам двойно. За съжаление след още три месеца се получи пареза и започна една дълга одисея от лежане по болници“, сподели пред камерата на БНТ Надежда Райкова. Повече от 20 години тя работи като начален учител в бургаското училище СОУ „Димчо Дебелянов“. В борбата срещу рака неотлъчно й помага малката й дъщеря Цветелина Йорданова, която тази година ще е абитуриентка. "Трудно ми е да съчетавам и училище, и да я подкрепям, но вярвам, че заедно ще успеем", каза Цвети. В Бургас стартират редица кампании по набиране на средства за лечение на учителката. Децата в цялото училище, където учи малката дъщеря на Надя, събират пари, за да може бургаската учителка да замине за лечение в Германия. В кампанията по набирането на средства се включиха и ученици от първия випуск на Надежда. „В първия момент, в който я видях в клас, разбрах, че тази жена ще остане завинаги в сърцето ми. Тя стана като моя майка“, споделя Дора Николова. „Надяваме се възможно най-бързо да се съберат парите. Всяко левче е важно“, добавят учениците, които искат да помогнат на Надежда. В момента състоянието й е изключително тежко и всяко забавяне може да е фатално за нея. Всеки, който иска да помогне за лечението на бургаската учителка, може да посети групата във Фейсбук - „Надежда за Надежда“, за да разбере повече за кампаниите и за сметките, на които може да изпрати пари. Там са посочени и местата в Бургас, където вече има поставени дарителски кутии, в които всеки може да даде колкото му е на сърце и според възможностите, за да дадем шанс за живот на бургаската учителка и бард. Ето къде да дарите пари в дарителските кутии: 1.Денонощни аптеки „ПУЛС“: - жк.“Славейков“,на разделителната улица, между кафенета „Ла Луна“ и „Континентал“; - жк.“Изгрев“, до спортен комплекс „Изгрев“ 2. Всички магазини „Тема“ 3. ОУ „Михаил Лукатник“ /базовото у-ще/ 4.ОДЗ„Детелина“ в жк. „Славейков“ 5. Цветарски бутици „Камелия“: - ул. „Кирил и Методий“ точно на кръговото зад църквата има стикери на стъклата с надпис „бутик Камелия“, до сладкарница „Марс“; -в жк.“Меден Рудник“ на лакомата спирка, пак има стикери по стъклата с надпис „Бутик Камелия“ - ул.“Гурко“ срещу дюнерите; - на ул. „Ст.Стамболов“ точно между кафене''Калина'' и супермаркет ''Гочев'' 6.Заведение за закуска в жк.''Славейков'' бл.145 до СОУ ''Димчо Дебелянов''

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За 11-ти пореден път - Национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“

  • 26 Сеп 2022
  • 128
Тази година за 11-ти пореден път ще се проведе Националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“, който е част от културния календар на Община Бургас.

Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”

  • 26 Сеп 2022
  • 107
Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”. Проектът се организира от фондация “Борис Христов“ в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г.

Бургас за пореден път ще участва в Европейската нощ на учените

  • 26 Сеп 2022
  • 117
За шестнадесети път Бургас ще стане част от Европейската нощ на учените, която тази година ще се проведе на 30 септември. Организатор на събитията в града отново е Университет "Проф. д-р Асен Златаров", в рамките на националния проект КТРИО.

С благотворителна велосипедна обиколка КОЦ – Бургас набира средства за онкоболни

  • 23 Сеп 2022
  • 601
"Покарай и помогни!“ е мотото на благотворителната инициатива на Комплексен онкологичен център - Бургас за събиране на средства, които ще се използват за закупуването на апаратура за лечение на онкоболни пациенти в Отделението по онкохирургия. Тя ще се проведе на 24 септември, събота.

Срещи и събития с големи артисти очакват Бургас от 5 до 8 октомври

  • 23 Сеп 2022
  • 457
Тази есен от 5 до 8 октомври (сряда до събота включително) Бургас, бургазлии и гостите на града ще се радват на цяла плеяда вълнуващи срещи с големи творци и тяхното изкуство. Те ще се случат в рамките на петото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест (ППАФ).