Балетист от Бургаската опера е с коронавирус

Тази новина идва само два дни, след като директорът на Бургаската опера – доц. д-р Александър Текелиев получи на 12-и октомври приза „Протегната ръка“ на официален форум в Резиденция „Бояна“ – София, организиран от Националното сдружение на общините, както и плакет с благодарност за предоставените от гардеробиерките на Операта около 20 000 предпазни маски, предадени безвъзмездно за нуждите на медицински и социални институции, както и за административния сектор, по време на изолацията през пролетта на 2020 г. По повод установеното заболяване на артист-балетиста, от страна на бургаската културна институция е уведомена Регионалната здравна инспекция, взети са необходимите санитарни мерки, дезинфекцират се всички помещения на територията на Операта, а съставът на балета, както и всички установени контактни лица, са поставени под 14-дневна карантина, с цел превенция на разпространението на вируса. Всички служители – представители на ръководството, административния и художествения състави, както и техническите служби на Бургаската опера, желаем възможно най-безпроблемно протичане на заболяването на нашия артист и бързо възстановяване! Концертът, обявен за 18-и октомври – рециталът на Минчо Минчев и Людмил Ангелов, ще се състои. Залата ще бъде подложена на пълна дезинфекция, а двамата именити солисти не са били контактни с балетиста от ансамбъла на Бургаската опера. „Молим, всички присъстващи на рецитала, да носят предпазни маски, каквото е било изискването и досега! Според изискванията на Здравното министерство, разположението на местата е съобразено с изискуемата дистанция между посетителите“, призовават от Операта.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 58
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 67
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 51
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 55
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 66
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.