Балетист от Бургаската опера е с коронавирус

Тази новина идва само два дни, след като директорът на Бургаската опера – доц. д-р Александър Текелиев получи на 12-и октомври приза „Протегната ръка“ на официален форум в Резиденция „Бояна“ – София, организиран от Националното сдружение на общините, както и плакет с благодарност за предоставените от гардеробиерките на Операта около 20 000 предпазни маски, предадени безвъзмездно за нуждите на медицински и социални институции, както и за административния сектор, по време на изолацията през пролетта на 2020 г. По повод установеното заболяване на артист-балетиста, от страна на бургаската културна институция е уведомена Регионалната здравна инспекция, взети са необходимите санитарни мерки, дезинфекцират се всички помещения на територията на Операта, а съставът на балета, както и всички установени контактни лица, са поставени под 14-дневна карантина, с цел превенция на разпространението на вируса. Всички служители – представители на ръководството, административния и художествения състави, както и техническите служби на Бургаската опера, желаем възможно най-безпроблемно протичане на заболяването на нашия артист и бързо възстановяване! Концертът, обявен за 18-и октомври – рециталът на Минчо Минчев и Людмил Ангелов, ще се състои. Залата ще бъде подложена на пълна дезинфекция, а двамата именити солисти не са били контактни с балетиста от ансамбъла на Бургаската опера. „Молим, всички присъстващи на рецитала, да носят предпазни маски, каквото е било изискването и досега! Според изискванията на Здравното министерство, разположението на местата е съобразено с изискуемата дистанция между посетителите“, призовават от Операта.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Увеличават от 250 на 300 лв. помощта за учениците от 1-ви и 8-ми клас

  • 22 Окт 2020
  • 119
Това обяви във Велико Търново социалният министър Деница Сачева.

Бургазлии оглавиха Камарата на архитектите в България

  • 22 Окт 2020
  • 110
Преди броени дни се проведе Двадесето редовно отчетно-изборно Общо събрание на Камарата на архитектите в България, където Бургаската колегия постигна исторически успех и признание.

Общината премахна две нерегламентирани сметища

  • 22 Окт 2020
  • 112
Те са образувани в района на Солниците край пътя за квартал "Сарафово".

Българите в Германия могат да я напускат с изтекли лични документи до края на годината

  • 22 Окт 2020
  • 106
Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Две мюсюлманки намушкани в Париж

  • 21 Окт 2020
  • 214
Две мюсюлманки бяха намушкани под Айфеловата кула. Това се случва на фона на нарастващото напрежение в Париж след убийството на учител миналата седмица.