Бургаските пазари работят при специален режим заради COVID-19

Бургаските пазари работят при специален режим в изпълнение на въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Влизането и излизането в търговската част, където са разположени щандовете с продукти, се осъществява от различни места. По този начин се улеснява спазването на дистанция и се ограничава близкият контакт между хората. Във вътрешната част придвижването се извършва само в една посока, като за целта са поставени указателни стрелки и табели. В изпълнение на здравните норми за безопасност щандовете са разположени на разстояние от 1,5 метра един от друг. Дистанцията, която посетителите трябва да спазват помежду си, е 2 метра. Носенето на предпазни маски и използването на дезинфектант е задължително. Представители на РЗИ, ОД на МВР, Дирекцията по безопасност на храните и Община Бургас извършиха проверка за спазването на противоепидемичните мерки. Тяхното стриктно изпълнение е изключително важно и гражданите трябва да проявяват нужната отговорност, съветват експертите. При необходимост ще бъдат въвеждани и допълнителни изисквания към начина на работа на пазарите, за да се ограничи разпространението на COVID-19.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 104
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 111
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 116
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 153
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 128
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.