Утре пускат парното в Бургас

„Топлофикация-Бургас” уведомява своите клиенти, че във връзка с очаквано понижаване на средно денонощните температури и неблагоприятната дългосрочна прогноза за трайно застудяване, от 11 ноември 2020 г. пристъпва към пускане на парното в гр. Бургас. Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравни заведения, след което жилищните сгради. От Дружеството напомнят на клиентите си няколко важни стъпки, които не трябва да забравят, за да се подготви системата за момента, в който парното ще бъде пуснато. „Най-важната първа стъпка е да бъдат приключени всички ремонти както в апартамента, така и в сградата. На второ място, трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнителното им обезвъздушаване след пускане на отоплението. Това се прави с цел да не се образуват въздушни възглавници, което ще доведе до некачествено отопление в сградата.“, обяснява инж. Христин Илиев, директор на „Топлофикация Бургас“. Той допълва, че с цел да се избегнат наводнения и щети в жилищата на абонатите, парното ще бъде пускано само в абонатните станции със запълнена вътрешна отоплителна инсталация. „Нашите абонати трябва да погледнат дали работи дисплеят на уредите за разпределение. Ако забележат, че той е угаснал, това означава, че има проблем и трябва да се обърнат към топлинния счетоводител“, заявява инж. Илиев. „Клиентите, които желаят отоплението им да бъде пуснато по-късно, трябва да представят в съответните районни бази молба и протокол, подписан от 2/3 от живущите.“, напомня още директорът на „Топлофикация Бургас“.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Очевидци на катастрофата с Милен Цветков: Кристиан Николов не е помагал на журналиста

  • 26 Фев 2021
  • 67
Подсъдимият за катастрофата, при която загина Милен Цветков, не е помагал на пострадалия журналист.

Родители, запознайте се с платформата за електронно записване в ясла и детска градина преди реалния й старт

  • 26 Фев 2021
  • 60
От 1 март всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училищата

Безплатни прегледи за пост-КОВИД синдром ще се провеждат в Белодробната болница и в Комплексния онкологичен център

  • 26 Фев 2021
  • 60
Безплатни прегледи за наличие на пост-Ковид синдром ще се провеждат от 1-ви март в Белодробната болница /СБАЛПФЗ Бургас/ и Комплексния онкологичен център в Бургас.

Над 700 ръчно изработени мартенички ще бъдат раздавани на бургаски медици на 1 март

  • 26 Фев 2021
  • 66
Над 700 ръчно изработени мартенички ще бъдат раздадени на 1-ви март на бургаските медици.

С прожекция на „Петя на моята Петя“ закриват „СФФ на брега“ на 26 март в Бургас

  • 26 Фев 2021
  • 62
С прожекция на „Петя на моята Петя“ закриват „София филм фест на брега“ на 26 март в Бургас.