Екип от психолози оказват психологическа подкрепа по телефон на нуждаещите се

Всички жители, които по една или друга причина се нуждаят от психологическа подкрепа, могат да позвънят на горещата телефонна линия 0800 18 017. На нея ще получат необходимата психологическа консултация от екип от обучени психолози от Центъра за подкрепа "Вселена", създаден през 2016 година по проект на Община Бургас и съдействието на ОД на МВР, Окръжна и Районна прокуратури, Областна управа, Британското посолство и Асоциация "Деметра". Услугата се предоставя от професионалистите денонощно без почивен ден. Още от началото на пандемията специалистите от центъра предоставят психологични консултации на горещия телефон за гражданите на Бургас във връзка с болестта COVID - 19. Преди това екипът на центъра бе специално обучен и подготвен, а работата му ежеседмично се наблюдава от висококвалифицираните професионалисти, като доц. Павлина Петкова, дмн - съдебен експерт и психотерапевт и Дияна Видева - психолог, съдебен експерт и консултант в когнитивно поведенческа психотерапия. Оттогава до настоящия момент много нуждаещи се бургазлии получиха навреме специализирана психологическа подкрепа, което показва още веднъж необходимостта от поддържането на денонощната гореща телефонна линия.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Мандатите на шефовете на БНР и БНТ се удължават от три на пет години

  • 24 Фев 2021
  • 130
Според сегашното заварено положение директорът на БНР Андон Балтаков ще остане на поста до 2023 година, а на БНТ Емил Кошлуков до 2022 година. След това ще се проведат нови конкурси за 5-годишни мандати.

Силно земетресение разтърси централна Хърватия

  • 24 Фев 2021
  • 103
Трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разтърси днес района на хърватския град Сисак, съобщиха хърватските медии.

ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите

  • 24 Фев 2021
  • 98
Групата на приятели за сигурността на журналистите при ЮНЕСКО, председателствана от Австрия, заедно с ЮНЕСКО и други партньори, сред които Нидерландия, Люксембург и Канада, ще бъде домакин на онлайн конференция, посветена на темата за безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.

Премиерът обяви кога ще отворят ресторантите, игралните зали и нощните заведения

  • 24 Фев 2021
  • 99
Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Оборудват лодкостоянката в „Крайморие“ със специални съоръжения за плавателните съдове

  • 24 Фев 2021
  • 97
Община Бургас продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за развитието на рибарството в района.