Екип от психолози оказват психологическа подкрепа по телефон на нуждаещите се

Всички жители, които по една или друга причина се нуждаят от психологическа подкрепа, могат да позвънят на горещата телефонна линия 0800 18 017. На нея ще получат необходимата психологическа консултация от екип от обучени психолози от Центъра за подкрепа "Вселена", създаден през 2016 година по проект на Община Бургас и съдействието на ОД на МВР, Окръжна и Районна прокуратури, Областна управа, Британското посолство и Асоциация "Деметра". Услугата се предоставя от професионалистите денонощно без почивен ден. Още от началото на пандемията специалистите от центъра предоставят психологични консултации на горещия телефон за гражданите на Бургас във връзка с болестта COVID - 19. Преди това екипът на центъра бе специално обучен и подготвен, а работата му ежеседмично се наблюдава от висококвалифицираните професионалисти, като доц. Павлина Петкова, дмн - съдебен експерт и психотерапевт и Дияна Видева - психолог, съдебен експерт и консултант в когнитивно поведенческа психотерапия. Оттогава до настоящия момент много нуждаещи се бургазлии получиха навреме специализирана психологическа подкрепа, което показва още веднъж необходимостта от поддържането на денонощната гореща телефонна линия.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 50
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 51
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 46
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 58
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 51
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.