Художникът на Бургас за 2020 г. ще бъде обявен в онлайн церемония на 6 декември, вижте номинираните

Церемонията "Художник на годината" за 2020 г. ще се проведе онлайн. Събитието ще бъде предавано в официалната фейсбук страница на Община Бургас на празника на града, 6 декември. Номинираните за престижното отличие тази година са художниците: Иво Бистрички, Петър Пецин, Никола Станчев, Дора Славова и Фоти Фотев. Победителят се определя от 11-членно почетно жури. Традиционната празнична изложба "Никулден" ще събере най-доброто творчество на повече от 60 автора от Бургас и страната. Експозицията ще бъде открита след края на наложеното в момента ограничение в залата на Дружеството на художниците на "Александровска" 22. Трудната задача да бъдат селектирани произведенията, които да бъдат изложени, има тричленно жури в състав - Атанас Стоянов, Иво Бистрички и Георги Петков. Събитието "Художник на годината" се осъществява с подкрепата на Община Бургас. Наградата "Художник на годината" има за цел да се отдаде почит, уважение и признание на художник, който с творческите си постижения е допринесъл за развитието на съвременното българско изобразително изкуство и културния живот на град Бургас. Връчва се на член на "Дружество на художниците - Бургас" с дългогодишна активна творческа дейност и постижения в областта на живописта, скулптурата, графиката или приложно-монументалните изкуства. Наградата включва плакет с изображението на Свети Лука - покровител на художниците, диплом и парична премия.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 10
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 8
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 17
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 33
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.

Криминалисти на ОДМВР-Разград задържаха извършители на кражби от активни трасета в мрежата на телекомуникационна компания

  • 28 Мар 2024
  • 24
рестът е осъществен с активното съдействие на ОДМВР-Търговище и Шумен под ръководството на ГДНП