Кампанията „Елха на доброто“ събира подаръци за деца в риск

Кампанията „Елха на доброто“ и тази година ще опита да подари по-светла Коледа на децата в риск. Желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят в периода 7-18 декември. Дарените памперси, детски пюрета и храни за възраст 0-3 г., нови дрехи, обувки, играчки и лакомства, в навечерието на празниците ще достигнат до семействата, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца /OКМД/. Механизмът събира експерти в различни социални направления, които вече шест години даряват труд и време, за да може по казусите на семействата в риск да се предостави комплексна грижа. Той е създаден в Бургас в сътрудничество между Областна администрация Бургас и британската неправителствена организация „Надежда и домове за деца“- клон България. „Всяко дете има право на своето коледно чудо. Благодаря на дарителите за подкрепата, помощта им е много важна и допълва усилията ни към семействата в риск.“- коментира проф. д-р Севдалина Турманова, двигател на инициативата. За по-лесно разпределение на подаръците, молбата на организаторите е пакетите да съдържат бележки с опис на съдържанието им, както и за каква възраст деца са предназначени. Дарения ще се събират всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа при портиера в Областна администрация Бургас, ул. „Цар Петър“ 1.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 149
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 140
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 138
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 134
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 141
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.